Kaalikääryleet ja täytetyt paprikat

Kaalikääryleet ja täytetyt paprikat

Kaalikääryleet ovat syksyn herkkua. Tämä resepti vaatii vähän vaivaa, mutta maku on sen mukainen, kun itse jaksaa tehdä ruoan alusta loppuun. Riisi+Ohrasuurimo on mainio täyte kaalikääryleille, sillä ohra antaa makua. Samalla ohjeella teet myös täytettyjä paprikoita.

15-20 kpl
1iso keräkaali, vettä, suolaa
Täyte:
dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohrasuurimoita
500gjauhelihaa tai porkkanaraastetta
1isohienonnettu sipuli
2kananmunaa
2dlsmetanaa
1dlsiirappia
1rklsuolaa
2tloreganoa
2tlmeiramia
Pinnalle:
siirappia

Valmistusohje

KAALIKÄÄRYLEET: Keitä keräkaalia suolalla maustetussa vedessä isossa kattilassa niin kauan, että kaali pehmenee ja saat siitä irrotettua lehtiä kääryleitä varten. Keitä Riisi+Ohrasuurimoita annos lisäkeohjeen mukaisesti ja valuta se. Lisää suurimoihin kaikki ohjeen aineet. Käyttäessäsi porkkanaraastetta saat kasviskääryleitä. Jauhelihaa ja porkkanaa voi käyttää myös puoliksi (kumpaakin siis n. 250 g).  Irrota kaalista lehtiä varovasti ja laita kullekin lehdelle 1-2 rkl täytettä. Kääri kaalikääryleiksi (paketeiksi). Laita kaalikääryleet uunipellille ja valuta pinnalle siirappia. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 45 min, valele välillä paistosta irtoavalla liemellä tai siirapilla, jotta kääryleet eivät kuivu. TÄYTETYT PAPRIKAT: Valmista täyte, kuten edellä kaalikääryleisiin, mutta käytä täytteen kuorina paprikoita. Täytteen annoksesta riittää n. 8 keskikokoiseen paprikaan. Leikkaa paprikat pitkittäin halki, täytä ne ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 45 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

On helpompi tapa pakastaa keräkaali ja sen jälkeen sulattaa ei tarvitse keittää eikä polttaa sormia ja tulee vähän makea maku.