Kaalikääryleet

Kaalikääryleet
2 t , josta valmisteluaika 30 min
 • Itse tehdyt kaalikääryleet ovat mitä mainiointa ruokaa.
 • Ohra antaa hyvää täyteläistä makua.
 • Sekä kaali että suurimot keitetään erikseen.
 • Kaalin kannan koverrus nopeuttaa kaalinkerän kypsymistä.
 • Kaalikääryle syntyy taittelemalla kaalin lehteen täyte paketiksi ja sauma on muistettava jättää alaspäin.
 • Siirappivesivoitelu takaa hyvän maun.
 • Maija Silvennoinen, Hanna Sumari ja Arja Savela valmistivat Kaalikääryleitä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.
noin 8:lle, noin 25 kpl
1iso kaalinkerä
Täyte:
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
400gkaritsan jauhelihaa tai sika-nauhajauhelihaa
2sipulia
1-1½tlsuolaa
1tlmusta- ja ½ tl valkopippuria
1-2rkltuoretta tai 1-2 tl kuivattua meiramia tai oreganoa
2-3rklhienonnettua persiljaa
n. 4dlhienonnettuja kaalinlehtiä
kaalinkeitinlientä
Kaalikääryleiden pinnalle:
3rkltummaa tai vaaleaa siirappia
Haudutusliemeksi:
kaalinkeitinlientä + 2 rkl kasvis- tai vasikanfondia

Valmistusohje

 1. Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Kun päällimmäiset lehdet alkavat irrota, nosta ne varovasti reikäkauhalla valumaan. Nosta lehdet sitä mukaa, kun ne kypsyvät ja irtoavat. Hienonna kaalin sisälehdet pieneksi täytettä varten.

 2. Keitä rikotut ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Sekoita täytteen aineet keskenään ja lisää tarvittaessa vähän kaalinkeitinlientä. Täyte saa olla löysää ja hyvin maustettua.

 3. Ohenna kaalinlehtien ruodit veitsellä ja levitä lehdet työlaudalle ja jaa täyte lehdille. Kietaise lehdet paketeiksi ja nosta ne vieri viereen voidellulle uunipannulle. Liruttele pinnalle siirappi.

 4. Kypsennä kaalikääryleitä ensin 200-225 asteessa, kunnes niiden pinta ruskistuu vähän. Käännä välillä. Vähennä lämpö noin 150 asteeseen ja lisää pannulle kasvis- tai vasikanfondilla maustettua kaalinkeitinlientä. Anna kääryleiden kypsyä vielä noin 1½ tuntia. Valele välillä.

VINKKI: Kaalikääryleiden valmistus on aika työlästä, joten tee niitä kerralla isompi annos ja pakasta ylijäävät. Voit myös jakaa valmistuksen kahteen päivään: keitä ensimmäisenä päivänä kaali, irrota lehtiruodot ja silppua sisus sekä kypsennä suurimot. Jäähdytä kaikki ainekset, säilytä kylmässä ja jatka valmistusta seuraavana päivänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Itse kokeilin kääryleiden teon pakastetusta kaalista,en suosittele,kaalin lehdet olivat niin kylmiä irroitella, että sormia piti lämmitellä välillä kun meinasivat jäätyä ja lehtiä ei saanut millään kuivaksi paperia ja pyyhkeitä meni,lehdet oliva muutenkin oudon tuntuisia raakana sekä kypsennettynä. Oikotietä ei mielestäni ole,ehdottomasti nopein ja paras tapa on lehdet pehmentää keittämällä.
Tätä just teen,kova hommaa mutta varmaan hyvää
Hyvä resepti, tätä kokeilen tänään, Kiitos reseptistä.
Eivät ole suuritöisiä ja hankalia kun tekee kahtena päivänä. Edellisenä päivänä kaalin keitto, lehtien erottelu ja valmistelu kääreiksi. Kaali saa rauhassa hautua ja jäähtyä. Sormet ei pala. Ohran / riisin keittäminen, sipulin kuullotus myös edel. päivänä. Seuraavana päivänä on helppo jatkaa täytteen tekemisellä jne.
Kaalin keittäminen ja lehtien irrottaminen on järjetön urakka! Osta siis käärylekaali ja laita pakastimeen, voi olla siellä viikkoja! Ota kaali sulamaan edellisenä päivänä ja irroittele sulaneesta pehmenneestä kaalista lehdet, ohenna lehtiruoteja ja täytä! Sisimmäiset lehdet pilkotaan täytteeseen.
Todella hyviä.
Tein käärylekaalista. Huomattavasti helpompaa ja nopeampaa, kuin keräkaalista!
Onko jauheliha siis raakana ei siis kypsennettynä?
Jauheliha laitetaan täytteeseen raakana. Se kypsyy sitten uunissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
minä laitoin niinku tortillamössön ja käärin

Pages