Kaalipata

Kaalipata

Kaalipata on perinteinen ruoka, jonka lisäkkeenä tarjoillaan usein puolukkasurvosta.  Kesäkaali ja ohra- tai kaurasuurimot antavat kaalilaatikolle herkullisen maun. Kaalin keittoaikaan vaikuttaa se, kuinka alku- tai loppukauden satoa kaali on, varhaiskaali/kesäkaali kypsyy nopeiten. Kokeile valmistaa pata kookosmaidolla, niin saat perinteiseen kaalipataan uutta vivahdetta. Risto Laitila, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat kaalipataa I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

8:lle
400gjauhelihaa
2sipulia
3porkkanaa
n.1kgkeräkaalia
6dlvettä
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
2rklhärkäfondia
2tlsuolaa
tlvalkopippuria
2tlmeiramia
½dlsiirappia

Valmistusohje

Paista jauheliha ja silputtu sipuli isossa kattilassa. Raasta porkkanat ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää kasvikset, neste, suurimot ja mausteet pataan. Hauduta kaalipataa n. 20 min. Lisää tarvittaessa nestettä. Kaalipadan kanssa maistuu puolukkasurvos tai -hillo.

VINKKI: Jauhelihan tilalla tai lisäksi voit käyttää esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai muita sieniä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)