Kaalipata on perinteinen ruoka, jonka lisäkkeenä tarjoillaan usein puolukkasurvosta. 

Kesäkaali ja ohra- tai kaurasuurimot antavat kaalilaatikolle herkullisen maun.

Kaalin keittoaikaan vaikuttaa se, kuinka alku- tai loppukauden satoa kaali on, varhaiskaali/kesäkaali kypsyy nopeiten.

Kokeile valmistaa pata kookosmaidolla, niin saat perinteiseen kaalipataan uutta vivahdetta.

Ainekset 8:lle annosta

400
g
jauhelihaa
2
sipulia
3
porkkanaa
n.1
kg
keräkaalia
6
dl
vettä
2
rkl
härkäfondia
2
tl
suolaa
tl
valkopippuria
2
tl
meiramia
½
dl
siirappia

Ohje

  1. Paista jauheliha ja silputtu sipuli isossa kattilassa. Raasta porkkanat ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää kasvikset, neste, suurimot ja mausteet pataan.

  2. Hauduta kaalipataa n. 20 min. Lisää tarvittaessa nestettä. Kaalipadan kanssa maistuu puolukkasurvos tai -hillo.

VINKKI: Jauhelihan tilalla tai lisäksi voit käyttää esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai muita sieniä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.