Kaalilaatikko

Kaalilaatikko
1 t 25 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Kaalilaatikko on perinteinen paistosruoka, jonka lisäkkeenä tarjoillaan usein puolukkasurvosta. 
  • Keräkaali ja ohrasuurimot antavat kaalilaatikolle herkullisen maun.
  • Kaalin keittoaikaan vaikuttaa se, kuinka alku- tai loppukauden satoa kaali on, varhaiskaali/kesäkaali kypsyy nopeiten.
  • Jos kaalisuikaleiden joukkoon jää paljon vettä, valuta sitä hieman pois tai käytä vähemmän maitoa.
6-8:lle, 2 n. 1½ litran matalaa uunivuokaa tai 1 iso n. 3 litran uunivuoka
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
n.1kgkeräkaalia
400gjauhelihaa
1-2sipulia
2tlsuolaa
tlvalkopippuria
2tlmeiramia
½-1dlsiirappia
2munaa
7dlmaitoa

Valmistusohje

  1. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Kiehauta yhtä aikaa isossa kattilassa n. 1 l vettä. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi, lisää se ja suolaa kiehuvaan veteen. Keitä pehmeäksi, n.15 min.

  2. Paista yhtä aikaa jauheliha ja silputtu sipuli, mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Yhdistä isoon kaalikattilaan valutetut ohrat ja jauhelihaseos. Mausta siirapilla. Sekoita munat ja maito munamaidoksi ja sekoita muiden aineiden joukkoon.

  3. Kaada voideltuihin uunivuokiin, paras tulos syntyy matalissa uunivuoissa. Kypsennä 175–200–asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.  Kaalilaatikon kanssa maistuu puolukkasurvos tai -hillo.

Kokeile myös näitä reseptejä:

VINKKI: Jauhelihan tilalla voit käyttää esim. kantarelleja tai muita sieniä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Lihattoman ruokavalion tästä saa helposti soijarouheella ja/tai suppilovahverosilpulla. Lehtikaali kasvoi hyvin, joten kokeilen sitäkin. Hyvää!
Hei. Voiko kaalilaatikon tehdä kiinankaalista, koska vatsani ärsyyntyy "tavallisesta", mutta kestää kiinankaalia. Jos kaalin voi vaihtaa, säilyvätkö muiden ainesten määrät samana, entä paistoaika? Kiitos neuvoista. :)
Kaalilaatikon voi tehdä myös kiinankaalista. Kiinankaalin keittämiseen pehmeäksi riittää noin 5 minuuttia. Kiinankaalista valmistettu kaalilaatikko on rakenteeltaan pehmeämpää ja maultaan miedompaa kuin keräkaalista valmistettu kaalilaatikko. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihan hyvä syksyinen uuniruoka. Sattui olemaan kaapissa riisi-ohraseosta, pari päivää sitten hankittu kaali ja porkkanoita. Olin survonut saamiani puolukoita, joten ei muuta laittamaan. Mukaelin annosta vähän suuremmaksi; jauhelihaa oli 400 g koska laitan myös miehelleni evääksi ja pakastan osan. Porkkanat laitoin pieneksi ja pehmensin kaalin kanssa, antaa väriä ja makua. Maukas syksyruoka isommallekin porukalle. Käytän Myllyn paras riisi-ohraa moniin ruokiin lisäkkeeksi esim. kanan kanssa, kun haluaa vähän ruokaisampaa. Tämä resepti kävisi myös glueenitonta ruokavaliota käyttäville, jos laittaa lihaliemi suuruksen ja käyttää riisiä.