Ainekset 6:lle annosta

400
g
porsaanlihasuikaleita
150
g
pilkottuja, esikäsiteltyjä metsäsieniä (esim. rouskuja)
n.2
rkl
rypsiöljyä
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
8
dl
lihalientä
800
g
valkokaalia
3
rkl
siirappia
1
tl
suolaa, valkopippuria rouhittuna
1
tl
meiramia
1
tl
oreganoa
1
tl
kirveliä
2
tl
paprikajauhetta
2
kananmunaa
5
dl
maitoa

Ohje

Paista porsaanlihasuikaleet ja sienet öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipulit ja anna hetken aikaa pehmentyä lihan ja sienien kanssa.

Keitä Riisi+Ohraa lihaliemessä isossa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan hetkeksi hautumaan.

Sekoita joukkoon lihasuikale-sieni-sipuliseos. Mausta seos ja kaada se voideltuun, reilun kokoiseen uunivuokaan. Vatkaa munat maidon joukkoon ja valuta liemi tasaisesti vuokaan.

Kypsennä laatikkoa 175 -asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa lisänä esimerkiksi puolukka-kurpitsasalaattia.

Resepti:
Sakari Lehtinen, Elimäki, Kotikokki -kisa / Ruokareseptit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.