Arkipäivän possu-kaalilaatikko

Myllyn Paras

Katso myös perinteisen kaalilaatikon resepti!

6:lle
400gporsaanlihasuikaleita
150gpilkottuja, esikäsiteltyjä metsäsieniä (esim. rouskuja)
n.2rklrypsiöljyä
1iso sipuli
2valkosipulinkynttä
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
8dllihalientä
800gvalkokaalia
3rklsiirappia
1tlsuolaa, valkopippuria rouhittuna
1tlmeiramia
1tloreganoa
1tlkirveliä
2tlpaprikajauhetta
2kananmunaa
5dlmaitoa

Valmistusohje

Paista porsaanlihasuikaleet ja sienet öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja
hienonnetut sipulit ja anna hetken aikaa pehmentyä lihan ja sienien
kanssa.

Keitä Riisi+Ohraa lihaliemessä isossa kattilassa noin 20
minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali
ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan hetkeksi hautumaan. Sekoita joukkoon
lihasuikale-sieni-sipuliseos. Mausta seos ja kaada se voideltuun, reilun
kokoiseen uunivuokaan. Vatkaa munat maidon joukkoon ja valuta liemi tasaisesti
vuokaan.

Kypsennä laatikkoa 175 -asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Tarjoa lisänä esimerkiksi puolukka-kurpitsasalaattia.

Resepti:
Sakari Lehtinen, Elimäki, Kotikokki -kisa / Ruokareseptit

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

vois kokeilla