Kaali-porkkalaatikossa on käytetty kiinankaalin lisäksi myös porkkanaa.

Erilaisia ainesosia käyttämällä saat vaihtelua laatikkoruokiin. Voit esimerkiksi korvata porkkanan punajuurella.

Katso myös perinteisen kaalilaatikon resepti!

Ainekset 4-6:lle annosta

8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
250
g
porkkanaraastetta
250
g
kiinankaaliraastetta
1
iso sipuli (tai pakastesipulia)
1
tl
meiramia
ripaus valkopippuria
½-1
tl
suolaa
1
dl
siirappia
2
kananmunaa
3-4
dl
maitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
(voita)

Ohje

  1. Kiehauta vesi, lisää riisi ja kasvisliemikuutio, kypsennä 15 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat ja hienonna tai raasta kiinankaali ja sipuli. (Voit käyttää vaihtoehtoisesti pelkästään 500 g porkkanaa tai 500 g kiinankaalia). 
  2. Sekoita kaikki ohjeen ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti tai miedossa lämmössä pidempään. Vaihtelua saa vaihtamalla esim. porkkanan punajuureen.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.