Kaali-porkkanalaatikko

Kaali-porkkanalaatikko

Kaali-porkkalaatikossa on käytetty kiinankaalin lisäksi myös porkkanaa. Erilaisia ainesosia käyttämällä saat vaihtelua laatikkoruokiin. Voit esimerkiksi korvata porkkanan punajuurella. Katso myös perinteisen kaalilaatikon resepti!

4-6:lle
2dlMyllyn Paras Puuroriisiä
8dlvettä
1kasvisliemikuutio
250gporkkanaraastetta
250gkiinankaaliraastetta
1iso sipuli (tai pakastesipulia)
1tlmeiramia
ripaus valkopippuria
½-1tlsuolaa
1dlsiirappia
2kananmunaa
3-4dlmaitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
Myllyn Paras Korppujauhoja
(voita)

Valmistusohje

Kiehauta vesi, lisää riisi ja kasvisliemikuutio, kypsennä 15 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat ja hienonna tai raasta kiinankaali ja sipuli. (Voit käyttää vaihtoehtoisesti pelkästään 500 g porkkanaa tai 500 g kiinankaalia). Sekoita kaikki ohjeen ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti tai miedossa lämmössä pidempään. Vaihtelua saa vaihtamalla esim. porkkanan punajuureen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä tarkan euron ruoka!