Kaali-porkkanalaatikko

Kaali-porkkanalaatikko
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Kaali-porkkalaatikossa on käytetty kiinankaalin lisäksi myös porkkanaa.
  • Erilaisia ainesosia käyttämällä saat vaihtelua laatikkoruokiin. Voit esimerkiksi korvata porkkanan punajuurella.
4-6:lle
2dlMyllyn Paras Puuroriisiä
8dlvettä
1kasvisliemikuutio
250gporkkanaraastetta
250gkiinankaaliraastetta
1iso sipuli (tai pakastesipulia)
1tlmeiramia
ripaus valkopippuria
½-1tlsuolaa
1dlsiirappia
2kananmunaa
3-4dlmaitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
Myllyn Paras Korppujauhoja
(voita)

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, lisää riisi ja kasvisliemikuutio, kypsennä 15 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat ja hienonna tai raasta kiinankaali ja sipuli. (Voit käyttää vaihtoehtoisesti pelkästään 500 g porkkanaa tai 500 g kiinankaalia). 

  2. Sekoita kaikki ohjeen ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti tai miedossa lämmössä pidempään. Vaihtelua saa vaihtamalla esim. porkkanan punajuureen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä tarkan euron ruoka!