Sienirieskat

Myllyn Paras
10 - 15 kpl
3rklkuivattuja mustia torvisieniä
200gperunasurvosta
2dlperunoiden keitinlientä
50gvoita tai margariinia
½tlsuolaa
½tlleivinjauhetta
n.3dlMyllyn Paras Ohrajauhoja

Valmistusohje

Kuori keitetyt, soseutuvat perunat pehmeiksi. Ota osa keitinvedestä talteen ja survo perunat. Liota kuivatut murennetut sienet perunoiden lämpimässä keitinvedessä. Lisää rasva ja suola. Sekoita leivinjauhe ohrajauhoihin ja sekoita jauhot nopeasti taikinaksi välttäen vaivaamista.

Jaa taikina 12 osaan ja painele ne ohuiksi pyöreiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 225- asteessa 12-15 minuuttia.

Jos haluat voit pyyhkäistä kuumien rieskojen päälle hiukan sulatettua voita tai margariinia. Lado rieskat päällekkäin pehmenemään liinan alle.

Tarjoa teepöydässä tuorejuuston kanssa.

KATI NAPAN VINKKI: Jos olet kiireinen käytä perunoiden asemesta 200 g pakastettua perunamuusiainesta ja keitinveden tilalla vettä.

Resepti:
Ohje kirjasta; Isoäidin keittiössä Makuja ja muistoja (Kotiliesi, Otava), muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)