Setä Samulin Sämpylät

Setä Samulin Sämpylät
noin 15 - 20 kpl
400gbataattia
3dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1pala hiivaa
1tlsuolaa
3rklMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
2tlhunajaa
2tlinkivääritahnaa
2rkloliiviöljyä
3dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Voiteluun:
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta

Valmistusohje

Kuori ja paloittele bataatti pieniksi paloiksi. Keitä ne kypsäksi kiehuvassa vedessä - aikaa tähän kuluu kymmenisen minuuttia. Valuta bataatinpalat hyvin ja soseuta ne. Homma sujuu näppärästi sauvasekoittimella. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Yhdistä pari desiä vehnäjauhoja ja hiivallinen maito. Lisää joukkoon suola, oliiviöljy, hunaja, inkivääri ja leseseos. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen bataattisose. Lisää kaurahiutaleet ja loput vehnäjauhot. Vaivaa seos taikinaksi. Anna sen kohota peitettynä vedottomassa paikassa. Pyöritä kohonneesta taikinasta sämpylöitä. Laita ne pellille ja kohota vielä hetki peitettynä. Voitele sämpylät maidolla ja koristele pinta leseseoksella. Paista tuotoksesi 225 asteessa vajaan 15 minuutin ajan.

Resepti:
Resepti: Juha Palosaari (Leivontanurkan testiryhmän satoa 3/2012)

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)