Kotimaiset marjat höystävät tätä sangrian makumaailmaa tavoittelevaa juustopiirakkaa.

Ainekset 8 annosta

5
liivatelehteä
125
g
Philadelpia-juustoa
1
tl
vaniljauutetta
50+50
g
sokeria
150
g
mascarponea
½
dl
maitoa
dl
punaviiniä
300
g
tuoreita tai pakastemarjoja (kotimaisia)

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä pyöreään piirakkavuokaan.
  2. Liota yhtä liivatelehteä kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes se pehmenee.
  3. Vatkaa kulhossa juusto, vanilja ja 50 g sokeria tasaiseksi massaksi. Vatkaa mukaan mascarpone.
  4. Lämmitä maito kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi Purista liivatelehti kuivaksi ja lisää kuuman maidon sekaan. Sekoita kunnes liivate on kokonaan sulanut maidon sekaan. Älä keitä.
  5. Yhdistä maito ja juustomassa. Sekoita hyvin ja levitä juustotäyte piirakkataikinan päälle. Laita jääkaappiin tunniksi.
  6. Mittaa kattilaan viini, 1 dl vettä, marjat ja 50 g sokeria. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja anna kuplia muutama minuutti, kunnes neste on kiehunut hieman kasaan. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä. Siivilöi.
  7. Liota neljää liivatelehteä kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät.
  8. Lämmitä 1 dl viini-marjasekoituksesta kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuuman viini-marjasekoituksen sekaan. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet nesteeseen. Yhdistä kuuma neste jäähtyneeseen viini-marjasekoitukseen, ja valuttele varovasti piirakan juustotäytteen päälle. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi asettumaan.
  9. Koristele tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.