Kesä on juhlien ja itse leivottujen kakkujen parasta aikaa. Someleipurit 2023 -kaksikon Pihla Sallinen (@metsavadelma) juhliikin kesäkuussa ylioppilasjuhliaan, jossa vieraiden lautasilta löytyy taivaallista mansikka-sitruunajuustokakkua browniepohjalla.

"Inspiroiduin mansikan ja sitruunan ihanan raikkaasta yhdistelmästä, kun lähdin suunnittelemaan kakun makumaailmaa. Minulla on kesäkuun alussa omat ylioppilasjuhlani, johon aioin leipoa muun muassa tämän kakun.

Leivon kakkuja muutenkin todella paljon ja tykkään kokeilla sekä luoda uusia makuyhdistelmiä. Koristelussa suosin perinteistä tyyliä ja tykkään käyttää etenkin marjoja, jotka kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös maistuvat herkullisilta."

Ihastuta sinäkin itsesi ja vieraasi leipomalla Pihlan yo-juhlien kruunu, jossa mansikka ja sitruuna kohtaavat mehevän brownien!

Ainekset 10 annosta

Sitruunasydän
2
dl
kuohukermaa
200
g
vaniljatuorejuustoa
1
sitruunan kuoriraaste
puolikkaan sitruunan mehu
1,5
rkl
sokeria
3
liivatelehteä
Browniepohja
100
g
maitosuklaata
100
g
voita
1,5
dl
sokeria
3
kananmunaa
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Mansikkatäyte
2
dl
kuohukermaa
200
g
vaniljatuorejuustoa
200
g
pakastemansikoita
1
tl
sokeria
3,5
tl
liivatelehteä
Koristelu
4
palaa
maitosuklaata
tuoreita marjoja
marenkeja
sitruunamelissaa

Ohje

Sitruunasydän

  1. Yhdistä kerma, tuorejuusto ja sokeri. Vaahdota löysäksi vaahdoksi. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja mehulla.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  3. Vuoraa 15 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada mousse vuokaan. Hyydytä jääkaapissa ainakin 3 tuntia ja siirrä sitten pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Browniepohja

  1. Vaahdota kevyesti sokeri ja sulatettu voi. Lisää munat yksitellen. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele taikinaan.
  3. Pingota 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. 
  4. Jäähdytä.

Mansikkatäyte ja kokoaminen

  1. Sulata mansikat kattilassa ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Yhdistä kerma, tuorejuusto ja sokeri. Vaahdota löysäksi vaahdoksi. Lisää mansikkasose ja sekoita tasaiseksi.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  4. Pingota 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta brownie pohjalle. Nosta vuoan keskelle lähes jäätynyt sitruunasydän. Kaada reunoille ja päälle mansikkatäyte ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
  5. Irrota hyytynyt kakku vuoasta.
  6. Sulata suklaa ja pursota renkaita kakun pinnalle. Koristele marengeilla, sitruunamelissalla sekä tuoreilla marjoilla. Vaikka sitruunasydän lähes jäädytetään kakun keskelle siirtämistä varten, pysyy se liivatteen ansiosta hyvin kasassa kakkua tarjoiltaessa.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2023 Pihla Sallinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.