Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä erilaisia nesteitä taikinaan, esim. salmiakkilakritsikastiketta.

Kätevimmin letut syntyvät valmiista maidottomasta ja kananmunattomasta lettu- ja vohvelijauhoseoksesta, joka on helppo ottaa mukaan mökille tai matkalle, etkä tarvitse lisäksi kuin vettä! 

Laita täytteeksi lakritsijäätelöä, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita tai tee rahkalakritsiherkkua.

Arja Elina Laine on kehitellyt tämän reseptin Jari Sillanpäälle!

Ainekset 7-8 kpl annosta

dl
vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista kivennäisvettä
½
dl
salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
Rahka-lakritsiherkku letuille:
n.2
dl
vaahtoutuvaa kermavalmistetta tai vastaavaa kasvispohjaista valmistetta
n.2
dl
(sitruuna)maitorahkaa tai vastaavaa kasvispohjaista valmistetta
1-2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi:
mansikoita
salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
turkinpippureita tai salmarilakuja
mansikoita

Ohje

  1. Vispaa lettu- ja vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi salmiakkilakritsijauheella maustettuun nesteeseen. Paista pannulla isoja räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Muurinpohjalettuihin voi käyttää 5 dl nestettä.

  2. Valmista rahka-lakritsiherkku vatkaamalla kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi. 

  3. Laita jokaiselle räiskäleelle lakritsijäätelöä, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita tai valmista rahka-lakritsiherkkua. Nauti heti!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.