Salmari-lakuletut

40 min, josta valmisteluaika 40 min
- Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä erilaisia nesteitä taikinaan, esim. salmiakkilakritsikastiketta.
- Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhoseoksesta, joka on helppo ottaa mukaan mökille tai matkalle, etkä tarvitse lisäksi kuin vettä!
- Laita täytteeksi lakritsijäätelöä, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita tai tee rahkalakritsiherkkua.
- Arja Elina Laine on kehitellyt tämän reseptin Jari Sillanpäälle!
7-8 kpl
4½ | dl | vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista kivennäisvettä |
½ | dl | salmiakkilakritsikastiketta (valmista) |
1 | ps | Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja |
Rahka-lakritsiherkku letuille: | ||
n.2 | dl | vaahtoutuvaa kermavalmistetta |
n.2 | dl | (sitruuna)maitorahkaa |
1-2 | rkl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
Lisäksi: | ||
mansikoita | ||
salmiakkilakritsikastiketta (valmista) | ||
turkinpippureita tai salmarilakuja | ||
mansikoita |
Valmistusohje
-
Vispaa lettu- ja vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi salmiakkilakritsijauheella maustettuun nesteeseen. Paista pannulla isoja räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Muurinpohjalettuihin voi käyttää 5 dl nestettä.
-
Laita jokaiselle räiskäleelle lakritsijäätelöä, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita tai valmista rahka-lakritsiherkku. Nauti heti.
-
Valmista rahka-lakritsiherkku seuraavasti. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi. Laita letuille rahkaseosta, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita.
Kommentoi reseptiä