Salmari-lakuletut

Salmari-lakuletut

Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä erilaisia nesteitä taikinaan, esim.
salmiakkilakritsikastiketta.

Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhoseoksesta, joka on
helppo ottaa mukaan mökille tai matkalle, etkä tarvitse lisäksi kuin vettä! 

Laita täytteeksi lakritsijäätelöä, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja
mansikoita tai tee rahkalakritsiherkkua.

Arja Elina Laine on kehitellyt tämän reseptin Jari Sillanpäälle!

7-8 kpl
dlvettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista kivennäisvettä
½dlsalmiakkilakritsikastiketta (valmista)
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Rahka-lakritsiherkku letuille:
n.2dlvaahtoutuvaa kermavalmistetta
n.2dl(sitruuna)maitorahkaa
1-2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
Lisäksi:
mansikoita
salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
turkinpippureita tai salmarilakuja
mansikoita

Valmistusohje

Vispaa lettu- ja vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi
salmiakkilakritsijauheella maustettuun nesteeseen. Paista pannulla isoja
räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla.
Muurinpohjalettuihin voi käyttää 5 dl nestettä. Laita jokaiselle räiskäleelle
lakritsijäätelöä, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita tai valmista rahka-lakritsiherkku. Nauti
heti.

Valmista rahka-lakritsiherkku seuraavasti. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi. Laita
letuille rahkaseosta, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja
mansikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Vaikuttaa niin hyvälle, että on pakko kokeilla. Tämähän voisi olla juhannusillan herkku.
Maukas jälkkäri, suosittelen.
Tätähän täytyy kokeilla - slurps :)
en vielä ehtinyt kokeilemaan mutta hyvältähän tämä kuullostaa :)