Ruohosipuli-pekonimuffinit

Ruohosipuli-pekonimuffinit
8-12 kpl
1sipuli (50 g)
20-25gpekonia (näkyvä rasva poistettu)
vähän mustapippuria myllystä
2-2½dlsilputtua ruohosipulia
3dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
tlleivinjauhetta
ripaus suolaa
2munaa
1dlpullomargariinia
1dl(laktoositonta) piimää tai kermaviiliä

Valmistusohje

Silppua sipuli ja pekoni oikein pieniksi. Kuullota sipuli pannulla pehmeiksi
pekonin kanssa. Mausta ripauksella mustapippuria.

Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään.  Vatkaa
munien rakenne sekaisin ja lisää joukkoon piimä tai kermaviili ja rasva. Lisää
seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että ainekset
muodostavat taikinan.

Jaa taikina voideltuihin tai leivinpellille levitettyihin
paperisiin muffinsivuokiin. Taikina ei kohoa samalla lailla kuin kevyemmät
muffinsit, joten voit laittaa ne aika täyteen.

Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 12-17 minuuttia
koosta riippuen. Muffinsit maistuvat esim. savu- tai graavikalan ja salaatin
kanssa noutopöydän antimena tai herkkuleivonnaisena esim. marinoidun tai
graavilohen lisäkkeenä.  

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)