Ainekset 8-12 annosta

1
sipuli (50 g)
20-25
g
pekonia (näkyvä rasva poistettu)
vähän mustapippuria myllystä
2-2½
dl
silputtua ruohosipulia
tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
2
munaa
1
dl
pullomargariinia
1
dl
(laktoositonta) piimää tai kermaviiliä

Ohje

  1. Silppua sipuli ja pekoni oikein pieniksi. Kuullota sipuli pannulla pehmeiksi pekonin kanssa. Mausta ripauksella mustapippuria.

  2. Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään.  Vatkaa munien rakenne sekaisin ja lisää joukkoon piimä tai kermaviili ja rasva.

  3. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että ainekset muodostavat taikinan. Jaa taikina voideltuihin tai leivinpellille levitettyihin paperisiin muffinsivuokiin. Taikina ei kohoa samalla lailla kuin kevyemmät muffinsit, joten voit laittaa ne aika täyteen.

  4. Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 12-17 minuuttia koosta riippuen. Muffinsit maistuvat esim. savu- tai graavikalan ja salaatin kanssa noutopöydän antimena tai herkkuleivonnaisena esim. marinoidun tai graavilohen lisäkkeenä.  

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.