Ruohosipuli-pekonimuffinit

Ruohosipuli-pekonimuffinit
8-12 kpl
1sipuli (50 g)
20-25gpekonia (näkyvä rasva poistettu)
vähän mustapippuria myllystä
2-2½dlsilputtua ruohosipulia
3dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
tlleivinjauhetta
ripaus suolaa
2munaa
1dlpullomargariinia
1dl(laktoositonta) piimää tai kermaviiliä

Valmistusohje

  1. Silppua sipuli ja pekoni oikein pieniksi. Kuullota sipuli pannulla pehmeiksi pekonin kanssa. Mausta ripauksella mustapippuria.

  2. Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään.  Vatkaa munien rakenne sekaisin ja lisää joukkoon piimä tai kermaviili ja rasva.

  3. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että ainekset muodostavat taikinan. Jaa taikina voideltuihin tai leivinpellille levitettyihin paperisiin muffinsivuokiin. Taikina ei kohoa samalla lailla kuin kevyemmät muffinsit, joten voit laittaa ne aika täyteen.

  4. Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 12-17 minuuttia koosta riippuen. Muffinsit maistuvat esim. savu- tai graavikalan ja salaatin kanssa noutopöydän antimena tai herkkuleivonnaisena esim. marinoidun tai graavilohen lisäkkeenä.  

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)