Punajuuri-aurajuustomuffinit

Punajuuri-aurajuustomuffinit
  • Suolaisten muffinssien leivonta on yhtä helppoa kuin makeidenkin ja niiden avulla saa helposti vaihtelua pasteijoille.
  • Keitä ja soseuta punajuuret tai käytä etikkapunajuuria, jotka soseutat. Myös kaupan valmis punajuuri-perunasose sopii hyvin muffineihin antaen väriä ja makua.
  • Tuore rosmariini tuo terävyyttä makuun.
  • Johanna Lahti, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine leipoivat ihania muffineita I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.
10 - 15 kpl
3dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja (tummia jauhoja)
2tlleivinjauhetta
1tlyrttisuolaa
2rklrosmariinia tuoreena yrttisilppuna
300gpunajuuri(-peruna)sosetta
150gsinihomejuustomurua
1dlkermaa (15 %)
1muna

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina tavallisiin tai silikonisiin muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 min.

VINKKI: Kokeile samaa reseptiä porkkanasoseella ja ricotta- tai fetajuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Maku kohtalainen. Ulkonäkö "kökkö", ei muffiininen. Kokeilin sekä punajuuresta että porkkanasta. Porkkanaversion mausta tuli mieleen porkkanalaatikko.