Punajuuri-aurajuustomuffinit

Punajuuri-aurajuustomuffinit

Suolaisten muffinssien leivonta on yhtä helppoa kuin makeidenkin ja niiden avulla saa helposti vaihtelua pasteijoille. Keitä ja soseuta punajuuret tai käytä etikkapunajuuria, jotka soseutat. Myös kaupan valmis punajuuri-perunasose sopii hyvin muffineihin antaen väriä ja makua. Tuore rosmariini tuo terävyyttä makuun. Johanna Lahti, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine leipoivat ihania muffineita I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.

10 - 15 kpl
3dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja (tummia jauhoja)
2tlleivinjauhetta
1tlyrttisuolaa
2rklrosmariinia tuoreena yrttisilppuna
300gpunajuuri(-peruna)sosetta
150gsinihomejuustomurua
1dlkermaa (15 %)
1muna

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina tavallisiin tai silikonisiin muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 min.

VINKKI: Kokeile samaa reseptiä porkkanasoseella ja ricotta- tai fetajuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)