Rukiiset lihapyörykät

Rukiiset lihapyörykät
4:lle, noin 20-25 kpl
1rklrypsiöljyä
1sipuli
1tlrosmariinia
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
2dlkermaviiliä
400gpaistijauhelihaa
1tlmustapippuria
1tlsuolaa
1muna
Paistamiseen:
voita+öljyä

Valmistusohje

Laita hienonnettu sipuli ja rosmariini mikrokulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä seosta mikrossa runsas minuutti tai kuullota pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita ruiskorppujauhot ja kermaviili kulhossa, anna turvota hetken aikaa.  Lisää jauheliha, mausteet, muna ja jäähtynyt sipuliseos kulhoon ja sekoita käsin tai puuharukalla tasaiseksi massaksi. Pyöritä vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä.  Paista pyörykät joko paistinpannulla keskilämmöllä parissa–kolmessa erässä ahkerasti käännellen ja pyöritellen. Tai asettele pyörykät leivinpaperille uunipellille tai voideltuun laakeaan uunivuokaan ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min. Grillikautena voit valmistaa pyörykät grillissä. Tarjoile juuri keitettyjen Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu tai Kokonainen Ohrasuurimoiden tai Irtonainen Riisi+Ohran tai pastan ja raikkaan salaatin kanssa sekä minttuhyytelön tai puolukkasurvoksen kanssa.

VINKKI: Jyväiset lihapyörykät. Lisää taikinaan 3 dl keitettyjä, kypsiä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita. Tämän määrän saat keittämällä n. 1 dl raakoja suurimoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Nämä ovat herkullisia pyöryköitä! Resepti on kuin omani. Käytän ainoastaan ruiskorppujauhoja ja rosmariini on lempimausteeni numero1. Meillä nämä pyörykät ovat kovin suosittuja ja usein tehtyjä. Kannattaa kokeilla!