Ruistacot savukalatäytteellä

Ruistacot savukalatäytteellä

Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta voi tehdä ruistacoja. Paista ensin tacokuoret ja lisää täyte vasta paistamisen jälkeen. Älä paista tacoja liikaa, jotta ne taipuvat muotoonsa. Taivuta tacot litteän pullon tai foliolla päällystetyn paperin päälle käännettynä, aseta ne siihen suoraan pannusta jäähtymään. Kun teet pienempiä tacoja, saat mukavaa napostelevaa illanistujaisiin. Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä herkullisia tacoja Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

8 kpl
Pohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Savukalatäyte:
1rklöljyä tai margariinia
1salottisipuli
½lsieniä, esim. suppilovahveroita tai kantarelleja
1chilipaprika
1tlsitruunapippuria
250gsavukalaa, esim. lämminsavulohta
Timjamikastike:
2dlranskankermaa
3oksaa tuoretta timjamia silppuna
½tlsuolaa
2rklsitruunamehua

Valmistusohje

Sulata piirakkataikina ja jaa se 8 osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi, halkaisija 16–18 cm. Paista miedohkolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin niin, että taikina saa vähän väriä, mutta ei kuitenkaan kuivu. Taita heti paiston jälkeen kouruiksi eli tacojen muotoon laskemalla tacot suoraan pannulta pienen litteän pullon päälle (tai taita folion tms. avulla). Kuumenna täytettä varten rasva pannulla, lisää silputtu sipuli, puhdistetut sienet ja hienonnettu chilipaprika ja pippuria. Paista hetki, ota pois liedeltä, lisää pilkottu savulohi. Voit käyttää myös raakaa kalaa (+suolaa), paista seoksen joukossa kypsäksi.  Levitä täyte tacojen sisään. Sekoita timjamikastikkeen ainekset ja tarjoile kastiketta tacojen kanssa.

VINKKI: Lämminsavulohen tilalle sopii muukin savustettu kala, esim. muikut. Jos et pidä sienistä, voit käyttää esim. artisokansydämiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)