Ruismarjapuuro

Ruismarjapuuro
1 t , josta valmisteluaika 5 min
4-6:lle
lvettä
n.½lmarjoja (esim. herukoita tai puolukoita)
n.1dlsokeria
4-5dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
¼tlsuolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi, marjat ja sokeri. Lisää ruisjauhot hyvin vatkaten, mausta halutessasi suolalla.

Hauduta puuroa miedolla lämmöllä kypsäksi n. tunnin ajan aina välillä sekoittaen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (20)

Todella herkullista ja hyvät mittasuhteet tässä reseptissä. Keitin puuron mustikoista, mustaherukoita ja punaisista viinimarjoista. Miedompi maku ja sinisempi väri, kotimainen Marjamixin sekoitus. Keitän puuron samoin kuin alla olevissa viesteissä eli marjat kokonaisina ja jauhojen lisäyksen jälkeen tehosekoittimella puuron sekoitus ja lopputulos on samettinen. Vielä lopuksi uudelleen tehosekoitin tai yleiskone käyttöön, jos haluaa vispipuuroksi.
Itse keitän säännöllisesti ruismarjapuuroa puolukoista. En kuitenkaan siivilöi mitään marjan kuoria pois, vaan sekoitan sauvasekoittimella tasaiseksi, kun olen lisännyt ruisjauhot. Näin myös kaikki muutkin jauhokokkareet tulee hajoitettua ja puurosta hyvin tasaista ja mukavaa syödä. Sokerin kyllä lisään ennen jauhoja. Paras on ollut puurokattila, jossa puuro hautuu pidemmänkin aikaa ilman että tarttuu pahasti pohjaan.
Ihanaa perinneruokaa toivoisi vaikka joskus kouluihin ja vaikka joulupuuroksi, taatusti kotimaista
Puuro ei tartu niin helposti pohjaan, jos sokerin lisää myöhemmin. Myös tumma siirappi käy hyvin.
Huippuhyvää,kylmänä ja maidolla.nam
Ihana perinneherkku. Ravitseva ja mikä parasta, puuro vain paranee lämmitettäessä. Joskus korvaan osan sokerista siirapilla...!
Marjojen kuoret on siivilöitävä pois. Siirappi lisätään vasta lautaselle. Valmista kaksoispojakattilassa ja lisää säiliöön vettä tarvittaessa. Karpalot keitän tavallisessa kattilassa. Puuro on parasta!
Tosi, tosi hyvää!
Tosi hyvä resepti. Olen tällä reseptillä tehnyt monta kertaa ja aina se vaan maistuu hyvältä.
Lapsuuden perusruuat tulevat mieleen aina silloin tällöin. Tämä ruismarjapuuro on yksi niistä. Miten hyvää, halpaa, helppoa ja terveellistä! Aikaa vain tarvitaan puuron hauduttamiseen.

Pages