Ruiskuorrutetut muikut

ruiskuorrutetut-muikut-tilli
  • Saat paistetusta kalasta herkullista kun kuorrutat pikkukalat ruiskorppujauhoilla. Ruiskuorrutus sopii esimerkiksi muikuille, silakoille tai ahvenille.
  • Perinteisesti rapeaksi paistetut pikkukalat ja perunamuusi kuuluvat yhteen, mutta myös pastaa tai suurimoita kannattaa kokeilla.
  • Kun tuoretta yrttiä on saatavilla, voit korvata kuivatut yrtit tuoreilla yrteillä (2 tl -> 2 rkl).
4:lle
400gmuikkufileitä
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
tljauhettua valkopippuria
1tlsuolaa
2tlkuivattua tilliä, timjamia tai ruohosipulia
50gvoita

Valmistusohje

Käytä pieniä muikkuja, joita ei tarvitse perata tai hieman isompia n. 10 cm mittaisia muikkuja. Jos käytät isompia muikkuja, poistaa niistä pää ja vedä sen mukana pois sisälmykset. Tarvittaessa huuhdo kalat nopeasti ja valuta.

Sekoita ruiskorppujauhoihin valkopippuria ja suolaa sekä haluamaasi yrttiä. Pyörittele peratut muikut kauttaaltaan seoksessa. Paista ruiskuorrutetut muikut voissa paistinpannulla keskilämmöllä.

Tarjoile perunamuusin, Myllyn Paras Makaronin tai Riisi+Ohra-suurimoiden kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)