Ruiskuorrutetut muikut

25 min, josta valmisteluaika 25 min
- Saat paistetusta kalasta herkullista kun kuorrutat pikkukalat ruiskorppujauhoilla. Ruiskuorrutus sopii esimerkiksi muikuille, silakoille tai ahvenille.
- Perinteisesti rapeaksi paistetut pikkukalat ja perunamuusi kuuluvat yhteen, mutta myös pastaa tai suurimoita kannattaa kokeilla.
- Kun tuoretta yrttiä on saatavilla, voit korvata kuivatut yrtit tuoreilla yrteillä (2 tl -> 2 rkl).
4:lle
400 | g | muikkufileitä |
1 | dl | Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja |
⅓ | tl | jauhettua valkopippuria |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | kuivattua tilliä, timjamia tai ruohosipulia |
50 | g | voita |
Valmistusohje
-
Käytä pieniä muikkuja, joita ei tarvitse perata tai hieman isompia n. 10 cm mittaisia muikkuja. Jos käytät isompia muikkuja, poistaa niistä pää ja vedä sen mukana pois sisälmykset. Tarvittaessa huuhdo kalat nopeasti ja valuta.
-
Sekoita ruiskorppujauhoihin valkopippuria ja suolaa sekä haluamaasi yrttiä. Pyörittele peratut muikut kauttaaltaan seoksessa. Paista ruiskuorrutetut muikut voissa paistinpannulla keskilämmöllä.
-
Tarjoile perunamuusin, Myllyn Paras Makaronin tai Riisi+Ohra-suurimoiden kanssa.
Kommentoi reseptiä