Kotitekoiset kalapuikot

Kotitekoiset kalapuikot

Kalapuikot ovat monen lapsen ja ehkä aikuisenkin herkkuruokaa.  Kalapuikkoja voi tehdä tosi helposti ja paljon terveellisempänä vaihtoehtona myös itse. Puikkoihin voi käyttää mitä tahansa kalaa, mutta itse käytin kuhaa sen hyvän rakenteen vuoksi.  Lisänä voit tarjota keitettyjä perunoita tai muusia ja itsetehtyä kevyempää tartar-kastiketta.

kuhafileitä, n. 1 per syöjä, koosta riippuen
Leivittämiseen:
1muna
suolaa
valkopippuria
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
voita paistamiseen
Kevyt tartar-kastike:
1prkcreme fraichea
½-1sitruunan mehu
1maustekurkku tai kourallinen pieniä cocktail-kurkkuja
1porkkana
½-1rkutilliä
2-3rklsinappia
suolaa
1tlsokeria
mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin kastike maustumaan: Silppua kurkku ja porkkana pieneksi kuutioksi. Silppua myös tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku ja anna makujen tasaantua. Leikkaa kalafileistä ruodot pois ns. v-leikkauksella. Tunnustelemalla fileen pintaa, tunnet missä ruodot menevät. Kun tunnet ne, saat leikattua kaikki ruodot kätevästi pois, kun leikkaat v:n muotoisen suikaleen pois noin fileen keskeltä, siitä missä ruodot kulkevat. Tämän jälkeen leikkaa filee keskeltä pitkittäissuunnassa kahtia ja leikkaa suikaleet vielä kahtia, näin sinulla on 4 kalanpalaa yhdestä fileestä. Jos filee on kovin pieni, silloin voit jättää sen kahteen osaan.  Vatkaa munan rakenne rikki omalla lautasella. Sekoita toisella lautasella korppujauhot, ruisjauhot, suola ja ripaus valkopippuria.  Pyörittele fileet ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa. Lisää kunnon nokare voita pannulle. Kun voi lopettaa tirisemisen, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leivitettyjä puikkoja mulemmilta puolilta niin, että pinta saa kauniin värin. Älä kuitenkaan paista kalapuikkoja minuuttitolkulla per puoli, jottei kala pääse kuivumaan.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)