Taikinakuoressa uunissa paistettu kala on mehevää.

Muista ottaa taikina pakasteesta sulamaan ajoissa.

Voit myös halutessasi nopeasti paistaa kalafileet ennen kuoreen laittoa.

Ainekset noin 7 kpl annosta

n. 700
g
ruodottomia kalafileitä (esim. kirjolohi, kampela, sei)
suolaa
sitruunapippuria
tilliä
Voiteluun:
munaa

Ohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Valmista kalasta haluamasi kokoisia annosfileepaloja (n.100 g). Ruskista kalafileepalat paistinpannulla voissa kauniin värisiksi. Jaa taikinalevy noin seitsemään osaan riippuen kalafileiden koosta ja määrästä.

Kauli jokainen palanen ohueksi ja laita aina yksi fileepala yhdelle pohjalle. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja tillillä. Kääri taikina kalapalan ympärille, sulje kostutetuin käsin saumakohta hyvin, jätä se käärön sivuun tai alle.

Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.