Ruiskuoriset kalafileet

Ruiskuoriset kalafileet
45 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Saat mehevää kalaa, kun paistat sen taikinakuoressa uunissa.
  • Muista ottaa taikina pakasteesta sulamaan ajoissa.
  • Voit myös halutessasi nopeasti paistaa kalafileet ennen kuoreen laittoa.
noin 7 kpl
n. 700gruodottomia kalafileitä (esim. kirjolohi, kampela, sei)
suolaa
sitruunapippuria
tilliä
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura piirakkataikinaa (380 g)
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Valmista kalasta haluamasi kokoisia annosfileepaloja (n.100 g). Ruskista kalafileepalat paistinpannulla voissa kauniin värisiksi. Jaa taikinalevy noin seitsemään osaan riippuen kalafileiden koosta ja määrästä.

Kauli jokainen palanen ohueksi ja laita aina yksi fileepala yhdelle pohjalle. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja tillillä. Kääri taikina kalapalan ympärille, sulje kostutetuin käsin saumakohta hyvin, jätä se käärön sivuun tai alle.

Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)