Ruiskuoriset kalafileet

Ruiskuoriset kalafileet

Saat mehevää kalaa, kun paistat sen ruiskuoressa uunissa.

Muista ottaa ruistaikina pakasteesta sulamaan ajoissa. Voit myös halutessasi nopeasti paistaa kalafileet ennen kuoreen laittoa.

noin 8 kpl
700-800gruodottomia kalafileitä (esim. kirjolohi, kampela, sei)
suolaa
sitruunapippuria
tilliä
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Valmista kalasta haluamasi
kokoisia annosfileepaloja (n.100 g). Ruskista kalafileepalat paistinpannulla
voissa kauniin värisiksi. Jaa aina yksi taikinalevy neljään osaan (eli kahdesta
levystä 8 pohjaa).

Kauli jokainen palanen ohueksi ja laita aina yksi fileepala
yhdelle pohjalle. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja tillillä. Kääri taikina
kalapalan ympärille, sulje kostutetuin käsin saumakohta hyvin, jätä se käärön
sivuun tai alle. Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisen
uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)