Ainekset laakea iso uunivuoallinen (esim. n. 40 x 25 cm) annosta

200
g
voita
1
tl
soodaa
½-1
tl
suolaa
dl
ranskankermaa
Täyte:
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
200
g
jauhelihaa
1
sipuli
1
tl
suolaa
1
tl
mauste- tai mustapippuria
2
tl
meiramia
100
g
(valkosipuli)tuorejuustoa
100
g
herne-maissi-paprika -pakastevihanneksia tms.
1
suolakurkku
1
dl
kermaa
2
munaa
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pohjataikina sekoittamalla ruisjauhot pehmeään rasvaan ja sekoittamalla muut ainekset sekaan tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kylmään kovettumaan ja valmista täyte. 
  2. Ruskista kasarissa/isolla pannulla jauheliha ja sipuli ja mausta hyväksi. Lisää pannulle juusto sekä kypsät ohrasuurimot ja pakastevihannekset sekä kerma. Ota kasari pois liedeltä, lisää suolakurkku kuutioina ja munat. 
  3. Painele puolet taikinasta voidellun isohkon laakean uunivuoan pohjalle tasaiseksi, voit käyttää myös piirakkavuokaa. Laita pohja 200-asteisen uunin alimmalle tasolle paistumaan n. 10 min. Kaaviloi sillä aikaa toinen puoli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä piirakkavuoan kokoiseksi ohueksi levyksi. 
  4. Kaada täyte esikypsän piirakkapohjan päälle paksuksi kerrokseksi. Piirakkavuokaan riittää täytettä n. ⅔ ohjeen määrästä, riippuen vuoan koosta. Kumoa leivinpaperin avulla taikinalevy kanneksi piirakalle. Voitele munalla. Tee kanteen viiltoja veitsellä koristeeksi. Jatka paistamista 25-30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.