Ruiskuorinen liha-kasvispiirakka

Myllyn Paras
laakea iso uunivuoallinen (esim. n. 40 x 25 cm)
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
TAI itse leivottava taikina:
200gvoita
5-6dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlsoodaa
½-1tlsuolaa
dlranskankermaa
Täyte:
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
5dlvettä
1tlsuolaa
200gjauhelihaa
1sipuli
1tlsuolaa
1tlmauste- tai mustapippuria
2tlmeiramia
100g(valkosipuli)tuorejuustoa
100gherne-maissi-paprika -pakastevihanneksia tms.
1suolakurkku
1dlkermaa
2munaa
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. 

Käytä valmista Myllyn Paras Ruistaikinaa, sulata se. Tai valmista pohjataikina sekoittamalla ruisjauhot pehmeään rasvaan ja sekoittamalla muut ainekset sekaan tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kylmään kovettumaan ja valmista täyte. 

Ruskista kasarissa/isolla pannulla jauheliha ja sipuli ja mausta hyväksi. Lisää pannulle juusto sekä kypsät ohrasuurimot ja pakastevihannekset sekä kerma. Ota kasari pois liedeltä, lisää suolakurkku kuutioina ja munat. 

Painele puolet taikinasta voidellun isohkon laakean uunivuoan pohjalle tasaiseksi, voit käyttää myös piirakkavuokaa. Laita pohja 200-asteisen uunin alimmalle tasolle paistumaan n. 10 min. Kaaviloi sillä aikaa toinen puoli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä piirakkavuoan kokoiseksi ohueksi levyksi. 

Kaada täyte esikypsän piirakkapohjan päälle paksuksi kerrokseksi. Piirakkavuokaan riittää täytettä n. ⅔ ohjeen määrästä, riippuen vuoan koosta. Kumoa leivinpaperin avulla taikinalevy kanneksi piirakalle. Voitele munalla. Tee kanteen viiltoja veitsellä koristeeksi. Jatka paistamista 25-30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

erittäin terveellinen ja ruokaisa piirakka,nopea kun voi tehdä sen valmiista taikinasta, jota saa hyvinvarustetuista kaupoista.