Risotto ja paistettu tonnikala

Myllyn Paras
4:lle
1-2sipulia (esim. shalotti)
1-2valkosipulinkynttä pilkottuina
300-350grisottoriisiä (tai puuroriisiä)
lasi kuivaa valkoviiniä tai vermuttia
1-1¼lkalalientä
suolaa
mustapippuria
4tonnikalapihviä

Valmistusohje

Pehmennä sipulit öljyssä. Lisää riisi. Kuullota noin
minuutin ajan, kunnes jyvät ovat läpikuultavia. Lisää valkoviini tai vermutti.
Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää vähitellen pienissä erissä liemi (jota
viinin kanssa on yhteensä niin paljon, kuin risottopakkauksessa neuvotaan
lisäämään nestettä). Sekoita hyvin koko ajan. Lisää suolaa ja mustapippuria.

Hiero tonnikalaan suolaa ja mustapippuria. Anna olla
huoneenlämmössä n. ½ tuntia. Paista minuutin verran molemmilta puolilta, jätä
keskusta punaiseksi. Jos paistat tonnikalaa liian pitkään, siitä tulee kuivaa ja
se muistuttaa purkkitonnikalaa.

Resepti:
Mikael Fogelholm

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)