Hyvinkin epäortodoksinen ”risotto”, jota jokainen italialainen isoäiti paheksuisi, jos saisi tätä syödäkseen. Ensinnäkin: risotto valmistuu pikana edellisenä päivänä keitetystä puuroriisistä. Toisekseen: mukaan sujahtaa myös kermaa. Ja kolmanneksi se lisuke: pekonia ja riisimuroja!

Mamma Mia mitä rienausta!

Ainekset noin 4:lle annosta

Risotto:
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sipuli hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria
3
dl
kanalientä
1
dl
kermaa
1
rkl
voita
80
g
pecorinoa tai parmesaania raastettuna
riisimuro-pekonimysliä (kts. ohje alla)
mikroyrttejä koristeluun oman maun mukaan
Riisimuro-pekonimysli:
100
g
pekonia
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
tl
timjamia lehdet riivittynä
3
dl
riisimuroja

Ohje

Risotto:

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kypsä riisi ja sekoita kevyesti, kunnes seos on kuumaa ja neste on imeytynyt riisin joukkoon. Sekoita mukaan voi.

  2. Annostele risotto lautasille. Viimeistele riisimuro-pekonimyslillä, raastetulla juustolla ja mikroyrteillä.

Riisimuro-pekonimysli:

  1. Hienonna pekoni pieniksi kuutioiksi ja ruskista huolellisesti. Lisää mukaan hienonnettu valkosipuli ja timjaminlehdet. Kuullota kunnes sipuli pehmenee, mutta älä polta.

  2. Sekoita joukkoon riisimurot ja pyöräytä ainekset sekaisin. Siirrä sivuun odottamaan risoton valmistumista.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.