Riisimuro-pekonimysli ja riisipuuro

Riisimuro-pekonimysli ja riisipuuro
50 min, josta valmisteluaika 35 min

Hyvinkin epäortodoksinen ”risotto”, jota jokainen italialainen isoäiti paheksuisi, jos saisi tätä syödäkseen. Ensinnäkin: risotto valmistuu pikana edellisenä päivänä keitetystä puuroriisistä. Toisekseen: mukaan sujahtaa myös kermaa. Ja kolmanneksi se lisuke: pekonia ja riisimuroja! Mamma Mia mitä rienausta!

noin 4:lle
Risotto:
2rkloliiviöljyä
1pieni sipuli hienonnettuna
1valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria
3dlkanalientä
1dlkermaa
dlkeitettyä Myllyn Paras Puuroriisiä
1rklvoita
80gpecorinoa tai parmesaania raastettuna
riisimuro-pekonimysliä (kts. ohje alla)
mikroyrttejä koristeluun oman maun mukaan
Riisimuro-pekonimysli:
100gpekonia
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
1tltimjamia lehdet riivittynä
3dlriisimuroja

Valmistusohje

Risotto:

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kypsä riisi ja sekoita kevyesti, kunnes seos on kuumaa ja neste on imeytynyt riisin joukkoon. Sekoita mukaan voi.

  2. Annostele risotto lautasille. Viimeistele riisimuro-pekonimyslillä, raastetulla juustolla ja mikroyrteillä.

Riisimuro-pekonimysli:

  1. Hienonna pekoni pieniksi kuutioiksi ja ruskista huolellisesti. Lisää mukaan hienonnettu valkosipuli ja timjaminlehdet. Kuullota kunnes sipuli pehmenee, mutta älä polta.

  2. Sekoita joukkoon riisimurot ja pyöräytä ainekset sekaisin. Siirrä sivuun odottamaan risoton valmistumista.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)