Riisimuro-pekonimysli ja riisipuuro

Hyvinkin epäortodoksinen ”risotto”, jota jokainen italialainen isoäiti paheksuisi, jos saisi tätä syödäkseen. Ensinnäkin: risotto valmistuu pikana edellisenä päivänä keitetystä puuroriisistä. Toisekseen: mukaan sujahtaa myös kermaa. Ja kolmanneksi se lisuke: pekonia ja riisimuroja! Mamma Mia mitä rienausta!
Risotto: | ||
2 | rkl | oliiviöljyä |
1 | pieni sipuli hienonnettuna | |
1 | valkosipulinkynsi | |
suolaa ja mustapippuria | ||
3 | dl | kanalientä |
1 | dl | kermaa |
2½ | dl | keitettyä Myllyn Paras Puuroriisiä |
1 | rkl | voita |
80 | g | pecorinoa tai parmesaania raastettuna |
riisimuro-pekonimysliä (kts. ohje alla) | ||
mikroyrttejä koristeluun oman maun mukaan | ||
Riisimuro-pekonimysli: | ||
100 | g | pekonia |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna | |
1 | tl | timjamia lehdet riivittynä |
3 | dl | riisimuroja |
Valmistusohje
Risotto:
-
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kypsä riisi ja sekoita kevyesti, kunnes seos on kuumaa ja neste on imeytynyt riisin joukkoon. Sekoita mukaan voi.
-
Annostele risotto lautasille. Viimeistele riisimuro-pekonimyslillä, raastetulla juustolla ja mikroyrteillä.
Riisimuro-pekonimysli:
-
Hienonna pekoni pieniksi kuutioiksi ja ruskista huolellisesti. Lisää mukaan hienonnettu valkosipuli ja timjaminlehdet. Kuullota kunnes sipuli pehmenee, mutta älä polta.
- Sekoita joukkoon riisimurot ja pyöräytä ainekset sekaisin. Siirrä sivuun odottamaan risoton valmistumista.
Kommentoi reseptiä