Savukala-donburi

Savukaladonburia maustaa muheva tare-kastike ja melkein minkä tahansa kalan kanssa toimiva furikake-maustesekoitus. Muhkean merellisen makunsa furikake saa kuivatusta merilevästä, ja myös seesaminsiemenet kuuluvat poikkeuksetta mukaan. Muuten sekoituksen raaka-aineet vaihtelevat. Voit sekoittaa furikaken itse tai ostaa valmiina aasialaisesta marketista.
8 | dl | keitettyä Myllyn Paras Puuroriisiä (kts. ohje alla) |
2 | rkl | furikake-mausteseosta, pussista tai omatekoista (kts. ohje alla) |
200 | g | savukalaa (lohta, siikaa, silliä, silakkaa tai makrillia) |
4 | rkl | tare-kastiketta (kts. ohje alla) |
4 | rkl | kirjolohenmätiä |
2 | kevätsipulinvartta ohuina renkaina | |
4 | shisolehteä suikaloituna | |
Keitetty riisi: | ||
4 | dl | Myllyn Paras Puuroriisiä |
1 | tl | suolaa |
Furikake-mausteseos: | ||
3 | rkl | paahdettua sipulirouhetta |
3 | rkl | kuivattua vihreää merilevää |
2 | tl | valkoisia seesaminsiemeniä |
2 | tl | mustia seesaminsiemeniä |
1 | tl | sokeria |
ripaus | kristallisuolaa | |
Tare-kastike: | ||
1 | dl | soijakastiketta |
2 | rkl | riisiviinietikkaa |
2 | rkl | sakea |
2 | rkl | hunajaa |
1 | dl | sokeria |
½ | dl | dashi-lientä |
Valmistusohje
-
Mausta keitetty riisi furikakella ja annostele tarjoiluastioihin.
-
Annostele savukala riisin päälle ja lusikoi pinnalle tarekastiketta.
-
Viimeistele mädillä, kevätsipulilla ja shisosuikaleilla.
Keitetty riisi:
-
Huuhdo riisit siivilässä varovasti käännellen kylmässä vedessä ja vaihda vesi. Toista tämä vaihe kolmesti, kunnes samea huuhteluvesi muuttuu kirkkaaksi.
-
Laita valutettu riisi kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä. Anna riisin liota 30 minuuttia. Kaada vesi pois.
-
Lisää kattilaan 4 dl kylmää vettä ja suola. Kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua erittäin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
-
Ota kattila pois lämmöltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Nostele kuuma riisi kuohkeaksi lastan avulla. Mausta suolalla.
Furikake-mausteseos:
-
Murskaa sipulirouhe morttelissa.
-
Sekoita joukkoon loput mausteseoksen ainekset ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.
Tare-kastike:
-
Mittaa kaikki ainekset dashia lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on sulanut.
-
Lisää joukkoon dashi-liemi. Jäähdytä.
Kommentoi reseptiä