Savukala-donburi

Savukala-donburi
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min

Savukaladonburia maustaa muheva tare-kastike ja melkein minkä tahansa kalan kanssa toimiva furikake-maustesekoitus. Muhkean merellisen makunsa furikake saa kuivatusta merilevästä, ja myös seesaminsiemenet kuuluvat poikkeuksetta mukaan. Muuten sekoituksen raaka-aineet vaihtelevat. Voit sekoittaa furikaken itse tai ostaa valmiina aasialaisesta marketista. 

4:lle
8dlkeitettyä Myllyn Paras Puuroriisiä (kts. ohje alla)
2rklfurikake-mausteseosta, pussista tai omatekoista (kts. ohje alla)
200gsavukalaa (lohta, siikaa, silliä, silakkaa tai makrillia)
4rkltare-kastiketta (kts. ohje alla)
4rklkirjolohenmätiä
2kevätsipulinvartta ohuina renkaina
4shisolehteä suikaloituna
Keitetty riisi:
4dlMyllyn Paras Puuroriisiä
1tlsuolaa
Furikake-mausteseos:
3rklpaahdettua sipulirouhetta
3rklkuivattua vihreää merilevää
2tlvalkoisia seesaminsiemeniä
2tlmustia seesaminsiemeniä
1tlsokeria
ripauskristallisuolaa
Tare-kastike:
1dlsoijakastiketta
2rklriisiviinietikkaa
2rklsakea
2rklhunajaa
1dlsokeria
½dldashi-lientä

Valmistusohje

  1. Mausta keitetty riisi furikakella ja annostele tarjoiluastioihin.

  2. Annostele savukala riisin päälle ja lusikoi pinnalle tarekastiketta.

  3. Viimeistele mädillä, kevätsipulilla ja shisosuikaleilla.

Keitetty riisi:

  1. Huuhdo riisit siivilässä varovasti käännellen kylmässä vedessä ja vaihda vesi. Toista tämä vaihe kolmesti, kunnes samea huuhteluvesi muuttuu kirkkaaksi.

  2. Laita valutettu riisi kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä. Anna riisin liota 30 minuuttia. Kaada vesi pois.

  3. Lisää kattilaan 4 dl kylmää vettä ja suola. Kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua erittäin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  4. Ota kattila pois lämmöltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Nostele kuuma riisi kuohkeaksi lastan avulla. Mausta suolalla.

Furikake-mausteseos:

  1. Murskaa sipulirouhe morttelissa.

  2. Sekoita joukkoon loput mausteseoksen ainekset ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Tare-kastike:

  1. Mittaa kaikki ainekset dashia lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on sulanut.

  2. Lisää joukkoon dashi-liemi. Jäähdytä.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)