• Kalaa tulisi syödä ainakin kerran viikossa.
  • Ohjeeseen saa vaihtelua kalavalinnalla.
  • Tarjoile keitettyjen perunoiden, pastan, suurimoiden tai riisin kanssa.

Ainekset 4:lle annosta

Merellinen kastike:
2
rkl
ruokaöljyä
n.3
valkosipulinkynttä pilkottuna
100
g
purjosipulia renkaina
300
g
lohi-, siika tai kuhafileesuikaleita
1
ps
aurinko- tai wokvihanneksia (200 g)
200
g
katkarapuja ja /tai simpukoita
dl
(kevyt) ruokakermaa
½-1
tl
sitruunapippuria
100
g
(kevyt) sitruuna sulate- tai tuorejuustoa
Riisi+Ohralisäke:
n.1
l
vettä
1
tl
currya
n.½
tl
suolaa
1
tlk
aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 300 g)

Ohje

  1. Kuumenna vesi teflonkattilassa, lisää Riisi+Ohrasuurimot, curry ja suola. Anna kiehahtaa ja sen jälkeen kiehua 20 minuuttia kypsäksi välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy suurimoihin. Nesteen määrään vaikuttaa hieman, miten kovaa suurimot kiehuvat ja kuinka laakea kattila on.

  2. Lisää kypsymisen puolivälissä aurinkokuivatut tomaatit (voit suikaloida ne), halutessasi voit käyttää liemenkin makua antamaan. Tarjoile sellaisenaan pääruuan lisäkkeenä tai laita kypsää seosta muotteihin ja kumoa kekona annoksiin. Sopii myös rengasvuoasta kumottavaksi.

  3. Valmista Riisi+Ohran kiehuessa kastike. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kalasuikaleet, pakastevihannekset ja anna kypsyä 5-10 minuuttia. Lisää loput aineet ja anna kuumentua, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Tarkista mieleinen maku.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.