Riisi+Ohraa Merellisellä kastikkeella

Riisi+Ohraa Merellisellä kastikkeella

Kalaa tulisi syödä ainakin kerran viikossa. Ohjeeseen saa vaihtelua kalavalinnalla. Tarjoile keitettyjen perunoiden, pastan, suurimoiden tai riisin kanssa.

4:lle
Merellinen kastike:
2rklruokaöljyä
n.3valkosipulinkynttä pilkottuna
100gpurjosipulia renkaina
300glohi-, siika tai kuhafileesuikaleita
1psaurinko- tai wokvihanneksia (200 g)
200gkatkarapuja ja /tai simpukoita
dl(kevyt) ruokakermaa
½-1tlsitruunapippuria
100g(kevyt) sitruuna sulate- tai tuorejuustoa
Riisi+Ohralisäke:
n.1lvettä
3dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
1tlcurrya
n.½tlsuolaa
1tlkaurinkokuivattuja tomaatteja (n. 300 g)

Valmistusohje

Kuumenna vesi teflonkattilassa, lisää Riisi+Ohrasuurimot, curry ja suola. Anna kiehahtaa ja sen jälkeen kiehua 20 minuuttia kypsäksi välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy suurimoihin. Nesteen määrään vaikuttaa hieman, miten kovaa suurimot kiehuvat ja kuinka laakea kattila on. Lisää kypsymisen puolivälissä aurinkokuivatut tomaatit (voit suikaloida ne), halutessasi voit käyttää liemenkin makua antamaan. Tarjoile sellaisenaan pääruuan lisäkkeenä tai laita kypsää seosta muotteihin ja kumoa kekona annoksiin. Sopii myös rengasvuoasta kumottavaksi. Valmista Riisi+Ohran kiehuessa kastike. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kalasuikaleet, pakastevihannekset ja anna kypsyä 5-10 minuuttia. Lisää loput aineet ja anna kuumentua, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Tarkista mieleinen maku.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)