Riisi+Ohra -puuro

40 min, josta valmisteluaika 10 min
- Riisi+Ohra -puuro on koulujen ruokalistojen suosikki, toisin kuin moni ehkä luulisi!
- Tässä ohran makua on pehmennetty riisillä, eli kyseinen puuro sopii niillekin, jotka muuten vieroksuvat ohraa.
- Ohra on Suomen vanhin viljelykasvi ja se sisältää runsaasti kuitua.
4:lle
3 | dl | vettä |
3/4 | dl | Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita |
3/4 | dl | Myllyn Paras Puuroriisiä |
7 | dl | maitoa |
(1 | tl | suolaa) |
Valmistusohje
Kiehauta vesi. Lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito ja anna kiehahtaa.
Hauduta välillä sekoittaen miedolla lämmöllä kannen alla noin 35 minuuttia, kunnes puuro on kypsää. Mausta halutessa lopuksi suolalla.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (5)
Ehdottomasti parempaa kuin pelkkä riisipuuro. Olen käyttänyt riisi-ohraa jo kauan, myös lisukkeena.
Lapset ja minä tykkäsimme, mies ei tainnut vaikka söikin lautasen tyhjäksi.. Kiva vaihtoehto perinteiselle riisipuurolle, kuitupitoisempaa ja ravitsevampaa, siis terveellisempää!
Maukasta ja hyvää puuroa. Kotona valmistetun marjasopan kandssa ja ilman sitäkin, maistuu hyvälle!
aivan uskomattoman hyvää!
Todella hyvää ja maittavaa
mustikkasopan kera.
Kommentoi reseptiä