Riisi+Ohra -puuro

Riisi+Ohra -puuro

Riisi+Ohra -puuro on koulujen ruokalistojen suosikki, toisin kuin moni ehkä luulisi! Tässä ohran makua on pehmennetty riisillä, eli kyseinen puuro sopii niillekin, jotka muuten vieroksuvat ohraa. Ohra on Suomen vanhin viljelykasvi ja se sisältää runsaasti kuitua.

4:lle

Valmistusohje

Kiehauta vesi. Lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito ja anna kiehahtaa. Hauduta välillä sekoittaen miedolla lämmöllä kannen alla noin 35 minuuttia, kunnes puuro on kypsää. Mausta halutessa lopuksi suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Ehdottomasti parempaa kuin pelkkä riisipuuro. Olen käyttänyt riisi-ohraa jo kauan, myös lisukkeena.
Lapset ja minä tykkäsimme, mies ei tainnut vaikka söikin lautasen tyhjäksi.. Kiva vaihtoehto perinteiselle riisipuurolle, kuitupitoisempaa ja ravitsevampaa, siis terveellisempää!
Maukasta ja hyvää puuroa. Kotona valmistetun marjasopan kandssa ja ilman sitäkin, maistuu hyvälle!
aivan uskomattoman hyvää!
Todella hyvää ja maittavaa mustikkasopan kera.