Ronski ja helppo possupata, joka saa muhevan makunsa misosta. Misotahna valmistetaan käyttämällä soijaa ja riisiä. Tahnaa saa muutaman sadan gramman pakkauksissa ja se säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa muutaman kuukauden. Käytä jauhelihakastikkeissa tai muissa pataruuissa suolan sijaisena luonnollisena umamitäräyksenä. Erinomaisen yleisjapanilaisen salaatinkastikkeen saat sekoittamalla oikeassa suhteessa – siis oman maun mukaan - misoa, seesamiöljyä ja riisietikkaa.

Ainekset 4:lle annosta

300
g
valkoretikkaa
2
rkl
punaista tai valkoista misotahnaa
4
rkl
sakea
1
rkl
sokeria
3
rkl
kasvisöljyä
300
g
possun kylkeä tai niskaa ohueksi viipaloituna

Ohje

  1. Kuori retikka ja leikkaa suupaloiksi.

  2. Sekoita miso, sake ja sokeri yhteen pienessä kulhossa.

  3. Lämmitä öljy pannulla. Laita retikka pannulle ja paista keskilämmöllä 5-6 minuuttia välillä käännellen.

  4. Lisää viipaloitu possu ja jatka paistamista 5 minuuttia, tai kunnes liha alkaa olla kypsää.

  5. Kaada pannulle miso-sake-sokeri-sekoitus ja jatka paistamista jatkuvasti käännellen vielä pari minuuttia, kunnes neste alkaa tiivistyä rakenteeltaan siirappimaiseksi.

  6. Tarjoa heti riisin kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.