Retikka-misopossu

Retikka-misopossu
35 min, josta valmisteluaika 15 min

Ronski ja helppo possupata, joka saa muhevan makunsa misosta. Misotahna valmistetaan käyttämällä soijaa ja riisiä. Tahnaa saa muutaman sadan gramman pakkauksissa ja se säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa muutaman kuukauden. Käytä jauhelihakastikkeissa tai muissa pataruuissa suolan sijaisena luonnollisena umamitäräyksenä. Erinomaisen yleisjapanilaisen salaatinkastikkeen saat sekoittamalla oikeassa suhteessa – siis oman maun mukaan - misoa, seesamiöljyä ja riisietikkaa.

4:lle
300gvalkoretikkaa
2rklpunaista tai valkoista misotahnaa
4rklsakea
1rklsokeria
3rklkasvisöljyä
300gpossun kylkeä tai niskaa ohueksi viipaloituna
6-8dlkeitettyä Myllyn Paras Puuroriisiä

Valmistusohje

  1. Kuori retikka ja leikkaa suupaloiksi.

  2. Sekoita miso, sake ja sokeri yhteen pienessä kulhossa.

  3. Lämmitä öljy pannulla. Laita retikka pannulle ja paista keskilämmöllä 5-6 minuuttia välillä käännellen.

  4. Lisää viipaloitu possu ja jatka paistamista 5 minuuttia, tai kunnes liha alkaa olla kypsää.

  5. Kaada pannulle miso-sake-sokeri-sekoitus ja jatka paistamista jatkuvasti käännellen vielä pari minuuttia, kunnes neste alkaa tiivistyä rakenteeltaan siirappimaiseksi.

  6. Tarjoa heti riisin kanssa.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)