Rasvaton Vadelma-Lakkatorttu

Rasvaton Vadelma-Lakkatorttu
  • Ohessa on vadelmille, lakoille tai herukoille raikas tortturesepti.
  • Tortussa on rasvaton pohja ja lisäksi se on kuitupitoinen - pohjaan on lisätty Myllyn Paras Leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja vehnän leseitä.
  • Laita pohjan päälle marjat ja voit nautiskella torttua hyvällä omallatunnolla!
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10:lle
2munaa
½dlsokeria
1dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1banaani
Kostutukseen:
n.1dlvadelma- ja/tai lakkamehua
Kypsän tortun päälle:
1+1dlvadelma- ja/tai lakkamehua
1dlhyytelösokeria
2dlvadelma- ja/tai lakkasurvosta tai hilloa
n.5dlvadelmia ja/tai lakkoja

Valmistusohje

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mehulla.

Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä.

Levitä sillä aikaa täyte tortulle. Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja, niin että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle.

Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita, laita tällöin puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Laitoin torttupohjan päälle sekamarjahilloa ja päälle pelkkiä vadelmia. Tuli tosi hyvää! Ja vieläpä ilman lisättyä rasvaa! Erittäin hyvä ohje. Teen varmasti toistekin.