Rasvaton Vadelma-Lakkatorttu

Rasvaton Vadelma-Lakkatorttu

Ohessa on vadelmille, lakoille tai herukoille raikas
tortturesepti. Tortussa on rasvaton pohja ja lisäksi se on kuitupitoinen -
pohjaan on lisätty Myllyn Paras Leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja
vehnän leseitä. Laita pohjan päälle marjat ja voit nautiskella torttua hyvällä
omallatunnolla!

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10:lle
2munaa
½dlsokeria
1dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1banaani
Kostutukseen:
n.1dlvadelma- ja/tai lakkamehua
Kypsän tortun päälle:
1+1dlvadelma- ja/tai lakkamehua
1dlhyytelösokeria
2dlvadelma- ja/tai lakkasurvosta tai hilloa
n.5dlvadelmia ja/tai lakkoja

Valmistusohje

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani
ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn
isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna
jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl
mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada
hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä
aikaa täyte tortulle.

Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai
lakkoja, niin että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti
tortun pinnalle. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita,
laita tällöin puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Laitoin torttupohjan päälle sekamarjahilloa ja päälle pelkkiä vadelmia. Tuli tosi hyvää! Ja vieläpä ilman lisättyä rasvaa! Erittäin hyvä ohje. Teen varmasti toistekin.