Rasvaton Vadelma-Lakkatorttu

- Ohessa on vadelmille, lakoille tai herukoille raikas tortturesepti.
- Tortussa on rasvaton pohja ja lisäksi se on kuitupitoinen - pohjaan on lisätty Myllyn Paras Leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja vehnän leseitä.
- Laita pohjan päälle marjat ja voit nautiskella torttua hyvällä omallatunnolla!
2 | munaa | |
½ | dl | sokeria |
1 | dl | Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta |
1½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
1 | banaani | |
Kostutukseen: | ||
n.1 | dl | vadelma- ja/tai lakkamehua |
Kypsän tortun päälle: | ||
1+1 | dl | vadelma- ja/tai lakkamehua |
1 | dl | hyytelösokeria |
2 | dl | vadelma- ja/tai lakkasurvosta tai hilloa |
n.5 | dl | vadelmia ja/tai lakkoja |
Valmistusohje
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mehulla.
Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä.
Levitä sillä aikaa täyte tortulle. Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja, niin että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle.
Laita torttu jääkaappiin hyytymään.
VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita, laita tällöin puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.
Kommentoi reseptiä