Raikkaat leivokset Sitruuna-Limemoussella

Raikkaat leivokset Sitruuna-Limemoussella

Tee leivospohjat kätevästi valmiista kauramurotaikinasta, siinä on makua ja kuitua. Vuoiksi sopivat perinteiset leivosvuoat, mutta helpoiten leivospohjat irtoavat silikoni- tai foliovuoista. Sitrusmousse on kevyttä herkkua leivosten päällä, täytteenä olevan lemon curdin saat vielä kevyemmäksi käyttämällä lastenruokasosetta. Yksi raikas leivos sisältää 130 kcal, kun annoksesta tehdään 20 kpl leivoksia.

n. 10 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
100glemon curdia
Kevyt sitruunamousse:
1sitruunan mehu ja kuori
1limen mehu ja kuori
3liivatetta
1dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1dlsitruunarahkaa
1munanvalkuainen
(2rklsitruslikööriä)
Koristeeksi:
koriste- tai pääsiäisrakeita, tuoretta minttua

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja jaa se 8-10 osaan ja taputtele palaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Valmista mousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese ja raasta sitruunan ja limen kuoret talteen. Purista mehu, kuumenna kiehuvaksi, ota pois liedeltä tai mikrosta. Puristele liivatteet pois kylmästä vedestä ja sulata ne kiehuvaan mehuun. Jätä hieman jäähtymään. Vatkaa munanvalkuaiset erikseen vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa vaniljakastike, lisää joukkoon koko ajan vatkaten rahka, hieman jäähtynyt liivatemehu nauhana, sitruslikööri, raastetut sitruskuoret ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto. Levitä leivospohjille lemon curdia ja sen päälle sitruuna-limemoussea. Koristele rakeilla ja mintun oksilla. Siirrä leivokset viileään jähmettymään ainakin tunniksi.

VINKKI: Kokeile keväämmällä raparperihillokkeella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)