Kääretortusta valmistat helposti kakun, leivoksia tai vaikka jäätelökakun. Vain mielikuvitus on rajana. Kääretorttu valmistuu nopeasti ja se on myös mainio juhlien varatarjottava. Tämä kääretorttu sopii pääsiäispöytään tai kevään juhlahetkiin. Koristele ja täytä kääretorttu omien mieltymysten mukaan.

Ainekset noin 15 annosta annosta

Pohja:
4
kananmunaa
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
350
g
kiwi-hedelmähilloa tai muuta hedelmähilloa
2
banaania
200
g
vaniljatuorejuustoa
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle:
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä
vihreää elintarvikeväriä
pieniä vaahtokarkkeja
muutama marenki
sitruunamelissaa

Ohje

 

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varoen joukkoon.

  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

  3. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

  4. Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä hetki. Levitä pinnalle hillo.

  5. Soseuta banaanit ja sekoita tuorejuuston ja vaniljasokerin kanssa keskenään. Levitä seos hillon päälle.

  6. Kääri torttu rullalle ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

  7. Jaa kerma kahteen osaan ja värjää toinen vihreällä ja toinen keltaisella värillä. Levitä kermat tortun pinnalle haluamallasi tavalla.

  8. Koristele pienillä vaahtokarkeilla, murennetulla marengilla ja sitruunamelissalla.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.