Pashakakku

Pashakakku

Tämän pääsiäiskakun voi tehdä ajoissa jääkaappiin hyytymään pyhien vieraille. Liivate tulee pehmittää ensin kylmässä vedessä, n. 10 min ja sulattaa sen jälkeen kuumaan nesteeseen, tässä tapauksessa sitruunamehuun. Mangomehulla tai -soseella saat houkuttelevan keltaisen kakun päällisen.

noin 12 palaa, vuoan halkaisija n. 25cm
Keksikakkupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Täyte:
5liivatelehteä
½dlsitruunamehua
2tlksitruunarahkaa (á 200 g)
100gappelsiinimarmeladia
1dlrusinoita
1dlmantelirouhetta
dlvispikermaa
3rklsokeria
2tlvaniljiasokeria
½tljauhettua inkivääriä
Kostutus:
mangotuoremehua
Pinnalle:
3dlmangotuoremehua
dlhyytelösokeria

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata sitruunamehuun. Lisää seokseen rahka, marmeladi sekä rusinat ja mantelirouhe. Vatkaa kerma vaahdoksi eri kulhossa sokereiden ja inkiväärin kanssa. Yhdistä joukkoon varovasti rahkaseos. Kostuta torttupohja mangomehulla ja kaada kermahyytelö vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa. Valmista mangohyytelö kakun pinnalle. Kiehauta mangomehu ja sulata siihen hyytelösokeri. Anna jäähtyä hetken. Nostele kauniin keltainen mangoliemi kakun pinnalle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein tämän viime pääsiäisenä ja teen tänä vuonna uudelleen. Kakku onnistui hyvin ja maistui pashalle :)