Tämän pashan ystävän pääsiäiskakun voi tehdä ajoissa jääkaappiin hyytymään pyhien vieraille.

Liivate tulee pehmittää ensin kylmässä vedessä, n. 10 min ja sulattaa sen jälkeen kuumaan nesteeseen, tässä tapauksessa sitruunamehuun.

Mangomehulla tai -soseella saat houkuttelevan keltaisen kakun päällisen.

Ainekset noin 12 palaa, vuoan halkaisija n. 25cm annosta

Keksikakkupohja:
Täyte:
5
liivatelehteä
½
dl
sitruunamehua
2
tlk
sitruunarahkaa (á 200 g)
100
g
appelsiinimarmeladia
1
dl
rusinoita
1
dl
mantelirouhetta
dl
vispikermaa
3
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
tl
jauhettua inkivääriä
Kostutus:
mangotuoremehua
Pinnalle:
3
dl
mangotuoremehua
dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

  2. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata sitruunamehuun.

  3. Lisää seokseen rahka, marmeladi sekä rusinat ja mantelirouhe. Vatkaa kerma vaahdoksi eri kulhossa sokereiden ja inkiväärin kanssa. Yhdistä rahkaseos joukkoon varovasti.

  4. Kostuta torttupohja mangomehulla ja kaada kermahyytelö vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa.

  5. Valmista mangohyytelö kakun pinnalle. Kiehauta mangomehu ja sulata siihen hyytelösokeri. Anna jäähtyä hetken. Nostele kauniin keltainen mangoliemi kakun pinnalle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi.

  6. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.