Rahka-persikkapiirakka

rahka-persikkapiirakka
20-25 palaa
½lmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
2munaa
n.14dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 900 g)
100gvoita tai margariinia
Täyte yhdelle pellilliselle rahkapiirakkaa:
1iso tlksäilykepersikoita
2tlkmaitorahkaa
2dlkevytkermaa
3munaa
1dlsokeria
1dlrusinoita
1rklvaniljasokeria
½dlpersikkatölkin lientä

Valmistusohje

Tästä annoksesta syntyy kaksi uunipellin kokoista piirakkapohjaa, toisesta pohjasta voit valmistaa vaikka vadelmapiirakan tai leipoa puolet taikinasta pikkupulliksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaks­inkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja kauli puolet taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Tee toiselle puolelle taikinaa samoin, jos valmistat siitä piirakan tai leivo se haluamallasi tavalla esim. pikkupulliksi tai pieniksi rahkatäytteisiksi pulliksi. Kohota piirakkalevyt (tai pullat) kaksinkertaisiksi. Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään, paitsi pilko persikat pieniksi kuutioiksi erikseen. Levitä persikkakuutiot kohonneelle piirakkapohjalle ja kaada rahkaseos päälle. Paista piirakkaa 225-asteessa uunin keskitasolla 20-30 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Kertakaikkiaan maailman maukkainta makeaa.
Todella hyvää,ettei sanotuksi saa.
Kaikki ylistävät tätä piirakkaa aina!
Upea! Äitini piti tästä niin paljon, että halusi minun tekevän sitä joskus toistekin.
Maistuipa makoisalle kahvin kanssa! Itse lisäsin piirakan täytteeseen raastettua sitruunankuorta ja hiukan sitruunamehua. Raikas maku! -Pirjo
Rakastan niin rahkapersikkapiirakkaa!