Leivo omenapiirakka kätevästi pyöreällä piirakkataikinalla, joka on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon.
Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Pyöreäa piirakkapohjaa on myös helppo leikata, sillä se irtoaa hyvin vuoasta.
Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle paistonkestävä marmeladi, omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon ja keskelle luumu tms. lohkoina kukkaseksi. Valuta päälle hieman hunajaa tai vaaleaa siirappia.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.