Pyöreä Omenapiirakka

Pyöreä Omenapiirakka

Leivo omenapiirakka kätevästi pyöreällä piirakkataikinalla.

Taikina on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon.

Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella.  Pyöreäa piirakkapohjaa on myös helppo leikata, sillä se irtoaa hyvin vuoasta. 

Vaihtele täytteitä ja saat erilaisia piirakoita!

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
200gpaistonkestävää appelsiinimarmeladia
n.5pientä omenaa lohkoina
1luumu, persikka tai 1 dl kirsikoita
2-3rklhunajaa tai vaaleaa siirappia

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle paistonkestävä marmeladi, omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon ja keskelle luumu tms. lohkoina kukkaseksi. Valuta päälle hieman hunajaa tai vaaleaa siirappia. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tämä on hyvää niin makealla kuin suolaisellakin täytteellä.
Kiitos hyvän näköisestä ohjeesta, tosin vasta kokeilen onko maku sama kuin kuva.Varmaan hyvä.