Leivo omenapiirakka kätevästi pyöreällä piirakkataikinalla, joka on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon.

Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Pyöreäa piirakkapohjaa on myös helppo leikata, sillä se irtoaa hyvin vuoasta.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
200
g
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
n.5
pientä omenaa lohkoina
1
luumu, persikka tai 1 dl kirsikoita
2-3
rkl
hunajaa tai vaaleaa siirappia

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle paistonkestävä marmeladi, omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon ja keskelle luumu tms. lohkoina kukkaseksi. Valuta päälle hieman hunajaa tai vaaleaa siirappia.

  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.