Pyöreä Jogurttipiirakka

Pyöreä Jogurttipiirakka
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea 380 g
Täyte:
3dlturkkilaista (paksua) jogurttia
1muna
1tlvaniljasokeria
½-1dlsokeria
n.5pientä omenaa lohkoina
2dlmarjoja

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja sokerit. Kaada seos piirakkapohjalle. Levitä päälle omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon, ripottele omenoiden keskelle marjoja.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Koristele tuoreilla marjoilla.

VINKKI: Vaihteluna omenan tilalle voit kokeilla luumuja tai kirsikoita. Voit tehdä piirakan myös pelkästään marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)