Purjoperunasosekeitto

Myllyn Paras
4:lle
2purjoa
5-6jauhoista perunaa
n.1lvettä
2-3rklkasvisfondia tai
1-2kasvisliemikuutiota
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1ruohosipuliruukku
100-200gfeta- tai leipäjuustoa kuutioina

Valmistusohje

Halkaise purjot ja huuhdo ne hyvin sekä leikkaa 3-4 cm:n pätkiksi. Kuori ja
paloittele perunat.

Nosta kasvikset kattilaan ja lisää päälle kiehuvaa vettä
sen verran että kasvikset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisfondi. Keitä pehmeiksi
ja soseuta tasaiseksi ja samettiseksi esim. sauvasekoittajalla. Lisää kiehuvaa
vettä, jos keitto on liian sakeaa.

Mausta ja tarkista maku. Ripottele hienonnettu ruohosipuli
ja juustokuutiot keiton joukkoon tai tarjoa ne erikseen pöydässä.

Muista paistaa Myllyn Paras
Kasvis-juustopasteijat keiton lisäkkeeksi tai tarjoa eilisiä sämpylöitä.

Kokeile myös samettista kurpitsakeittoa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Mitä ihmettä! Leipä- tai fetajuustoa perunapurjososekeitossa? Onko kukaan maistanut tuota?