Kesäkeitto ja Kasvis-Juustopasteijat

Kesäkeitto ja Kasvis-Juustopasteijat

Klassinen kesäkeitto kuuluu ehdottomasti kesään. Maalla aineksia voi valita sitä mukaa mitä on saatavilla omasta takaa; kaupungissa valinnan voi tehdä kesätorilta. Älä keitä kesäkasviksista tehtävää keittoa liikaa, jotta kasvikset pysyvät napakoina. Tarjoile Kasvis-Juustopasteijoiden kanssa.

4:lle
1sipulinippu varsineen
1porkkananippu
½lvarhaisperunoita lohkoina
1kukkakaali lohkoina
2-3dlsokeriherneen litteitä palkoja
n.½lvettä
2rklvoita
1tlsuolaa
ripaus sokeria
½lmaitoa
tlvalkopippuria
persiljaa tai tilliä

Valmistusohje

Leikkaa sipuli varsineen renkaiksi. Pese porkkanat ja perunat harjalla huolellisesti. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja perunat lohkoiksi. Huuhdo kukkakaali ja leikkaa kantaosa ja lehdet paloiksi. Jaa kukkaosa nupuiksi käsin irrottamalla. Pilko herneenpalot. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon vähän suolaa ja voita. Kaada joukkoon sipulit, porkkanat, kukkakaalin kantaosa ja perunat ja keitä viitisen minuuttia. Lisää kukkakaalin nuput ja herneenpalot. Kypsennä 5-10 minuuttia, eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.  Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi. Varo, ettei maito kiehahda yli. Mausta keitto ja lisää lopuksi joukkoon tuoretta persiljaa tai tilliä. Nauti keitto Myllyn Paras Kasvis-Juustopasteijoiden kera. Myllyn Paras Kasvis-juustopasteijat (9 kpl): Laita haluamasi määrä pasteijoita pellille. Pasteijoita ei tarvitse sulattaa ennen paistamista. Voit halutessasi voidella pasteijat kananmunalla ja ripotella pinnalle kurpitsansiemeniä, kuminaa, unikonsiemeniä tms. tai voit paistaa pasteijat sellaisenaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)