Purjo-mozzarellapastaa

Myllyn Paras
2:lle
1rklrypsiöljyä
pieni tai puolikas purjo
1sipuli
1-2tlsokeria
1-2tlbalsamietikkaa
n.1dlkanalientä fondista tai kuutiosta
½dlruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvavalmistetta (5-7 % rasvaa)
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1rucolaruukku
100-150gtuoremozzarellajuustoa
150-200gMyllyn Paras Spagettia

Valmistusohje

Halkaise purjo, huuhdo se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Suikaloi tai silppua sipuli. Lorauta öljy pannuun, kuumenna hetki ja lisää purjon vaalea osa ja sipulisilppu. Kuullota pehmeiksi. Ripottele sokeri joukkoon ja anna karamellisoitua koko ajan sekoittaen. Varo ettei sokeri pala.

Lisää joukkoon kanaliemi ja balsamietikka ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen purjon vihreät osat ja ruokakerma ja anna hautua edelleen noin 10 minuuttia.

Keitä sillä aikaa pasta, leikkaa rucola pätkiksi ja revi mozzarella sormin paloiksi. Mausta kastike mustapippurilla, lisää joukkoon mozzarella ja rucola ja tarkista maku. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja herkuttele saman tien.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Korvaisin kanaliemen kyllä kasvisliemellä. nimim kasvisruokavalio
Minä jätin pois kanaliemen ja balsamietikan, ja silti ruuasta tuli tosi hyvä! Suosittelen minäkin tätä :)
HYVÄÄ OLI!!! Suosittelen sipulin ja purjon ystäville.