Puolukkateeleivät

Myllyn Paras
2 isoa tai 4 pientä
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
ripaus suolaa
1rklsokeria
2tlleivinjauhetta (tai 1 tl soodaa)
½dlpullomargariinia
1dl(laktoositonta) piimää tai viiliä
1-1½dlpuolukoita

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Sekoita kuivat aineet
keskenään kulhossa. Lisää puolukat, rasva ja piimä. Pyöräytä sekaisin. Jos
taikina tuntuu liian paksulta, lisää tilkka piimää tai maitoa. Jaa taikina
uunipellille leivinpaperin päälle kahteen tai neljään nokareeseen. Painele
jauhotetuin käsin litteiksi. Tee isoihin teeleipiin ristimerkintä veitsellä tai
taikina pyörällä. Paista 225-asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Nauti väli- tai iltapalaksi esim. juustolla päällystettynä.
Voit myös käyttää mustikkaa ja vaihtaa jauhot grahamjauhoiksi.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Herkullista ja täyttävää! Odotan aina syksyisin innolla, että pääsen tekemään näitä.