Puolukkapiirakka pullataikinasta

Myllyn Paras
2 t , josta valmisteluaika 30 min
uunipellillinen
1annos (5 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
200gpaistonkestävää vadelmamarmeladia
8-10dlpuolukoita
1-2rklperunajauhoja
sokeria
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Valmista ensin 5 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli 2/3 taikinasta yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi uunipellille sopivaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.

Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min ‐ 1 tunnin ajan). Jätä 1/3 taikinaa ja pyörittele siitä piirakan päälle pitkiä koristenauhoja, jätä ne kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle.

Levitä vadelmamarmeladi lastan avulla hyvin kohonneelle pullapohjan päälle. Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokeri kulhossa ja levitä marmeladin päälle. Asettele nauhat piirakan päälle vinoittain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla. Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

ihana resepti