Punajuuripiiras

Punajuuripiiras

Ihanan helppo piiras sopii hyvin syksyisiin viikonloppuihin.  Makuina on tuttuja ja herkullisia ainesosia.  Samalla herkku maistuu kasvissyöjille.  Piiras on kätevä tehdä ja sen voi pakastaa ja sulattaa esimerkiksi välipalaksi! 

1kplMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
2sipulia
1-2valkosipulinkynttä
4punajuurta (raakaa)
loraus öljyä
½-1tlsuolaa
mustapippuria
1pssinihomejuustomurua (150 g)
2munaa
dlruokakermaa

Valmistusohje

Sulata taikina. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret. Tässä toimii hyvin monitoimikoneen raastinterä, jos sellainen lojuu kaapissa.  Silppua tai raasta sipulit. Kuullota silput ja raasteet tilkassa öljyä, niin että nesteet haihtuvat, mausta suolalla ja pippurilla.  Painele taikina vuokaan. Levitä punajuuriseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle homejuustomuru. Sekoita munat ja kerma keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista piirakkaa 30-40 minuuttia. Herkuttele!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)