Punajuuripiirakka

Punajuuripiirakka
2:lle pääruoaksi, 4-6:lle alkuruoaksi
1levy Myllyn Paras Ruistaikinaa (250 g)
Täyte:
2-3punajuurta (n. 350 g kuorittuja punajuuria viipaleina)
vähän vettä
1sipuli
1valkosipulinkynsi
1dlruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvapohjaista tuotetta
2-3tlbalsamiviinietikkaa (tai 1-2 tl punaviinietikkaa)
½-1tlsuolaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
tuoretta salviaa, persiljaa tai tilliä

Valmistusohje

Kuori punajuuret ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kattilaan ja lisää vähän vettä. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia kannen alla välillä viipaleita käännellen. Silppua sipulit ja lisää ne punajuurten sekaan kattilaan. Kaada joukkoon ruokakerma ja keitä, kunnes lähes kaikki kerma on imeytynyt ja haihtunut, sekoita välillä. Mausta balsamietikalla, suolalla ja mustapippurilla, tarkista maku. Valmista pohja punajuurien kypsyessä. Anna taikinalevyn sulaa. Vuoraa metallivuoka (halkaisija n. 22 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina pyöreäksi levyksi, niin että se nousee reunoille n. 3-4 cm. Nosta taikina vuokaan ja painele muotoonsa ja hyvin reunoille. Voit halutessasi puristella foliosta renkaan pitämään reunat paremmin ylhäällä esipaistamisen ajan. Pistele pohja hyvin haarukalla. Esipaista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225-asteessa 5-8 minuuttia. Poista mahdollinen foliotukirengas. Kaada punajuuret ja jäljellä oleva kerma vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista 10 -15 minuuttia 200-asteessa uunin keskiosassa. Tarjoa lämpimänä. Koristele pinta yrteillä lisäkkeen mukaan. Punajuuripiirakan seuraksi maistuu mäti, silputtu maustekurkku tai sienet, hienonnettu salottisipuli ja kevytranskankerma tai pelkkä ranskankerma.

VINKKI: Voit myös ripotella piirakan pinnalle sinihomejuustomuruja ennen paistamista.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)