Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko
4-5 litraa porkkanalaatikkoa, 2 uunivuokaa
1½-2kgporkkanoita (tai 1-1½ kg porkkanasosetta)
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
6dlvettä
lmaitoa
4kananmunaa
3-6rklsiirappia
n.2-4tlsuolaa
tlvalkopippuria
½-1tljauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

Keitä porkkanat kypsiksi, kuori ja soseuta ne tai käytä valmista porkkanasosetta. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa suurimoista ja vedestä + maidosta löysähkö puuro. Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja paista 180–200 asteessa noin tunnin ajan.

VINKKI: Voit halutessasi valmistaa laatikot valmiiksi ja pakastaa toisen raakana uunin kestävässä vuoassa. Eli esivalmistele laatikko, esimerkiksi joulua varten aiemmin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Ihanaa vaikka räätikkäloora onkin mielestäni parempaa.
Hyvää :)
Valmistin tätä ihan arkiruuaksi puoli annosta ja käytin rikottuja ohrasuurimoita, muskottipähkinää en käyttänyt. Kasvissyöjät tykkäsivät tosi paljon ja maistui tämä sekasyöjillekin. Laatikko oli niin maukasta, että aion tehdä tätä usein.