Ainekset 4-5 litraa porkkanalaatikkoa, 2 uunivuokaa annosta

1½-2
kg
porkkanoita (tai 1-1½ kg porkkanasosetta)
dl
kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
6
dl
vettä
l
maitoa
4
kananmunaa
3-6
rkl
siirappia
n.2-4
tl
suolaa
tl
valkopippuria
½-1
tl
jauhettua muskottipähkinää

Ohje

  1. Kuori porkkanat, keitä ne kypsiksi ja soseuta tai käytä valmista porkkanasosetta. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa suurimoista ja vedestä + maidosta löysähkö puuro.
  2. Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja paista 180–200 asteessa noin tunnin ajan.

VINKKI: Voit halutessasi valmistaa laatikot valmiiksi ja pakastaa toisen raakana uunin kestävässä vuoassa. Eli esivalmistele laatikko esimerkiksi joulua varten aiemmin. Kokeile myös perinteistä porkkanalaatikkoa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.