Pippuripasta Lohella ja Avokadolla

Pippuripasta Lohella ja Avokadolla

Keitä runsaskuituinen pippuripasta "al dente", n. 7 min. Pilko sillä aikaa avokadot, valele ne limemehulla. Sekoita "al dente" -pastan joukkoon muut aineet kuumentumaan. Syö avokadopasta heti, kun se on valmista. Samalla ohjeella on helppo valmistaa katkarapu-, äyriäis- tai fetapastaa.

3-4:lle
4-5dlMyllyn Paras Pippuripastaa
2punasipulia
2rklrypsiöljyä
2-3isoa avokadoa
2limen kuori ja mehu
400gkylmäsavulohta
2dlCocos & Lime- tai kookos- tms. ruokakermaa
1rsminitomaatteja (250 g)
tuoretta basilikaa
(1dlsiemensekoitusta tai kurpitsansiemeniä)

Valmistusohje

Keitä pastaa kiehuvassa vedessä 7 minuuttia, se saa jäädä "al dente". Valmistele sillä aikaa kastike. Suikaloi sipulit ja paista niitä hetki kasarissa tai wokkipannulla öljyssä. Kuori limet, ota kuoret talteen ja purista mehu erikseen. Halkaise avokadot ja koverra sisus suikaloiden se. Valele suikaleet limemehulla tummumisen estämiseksi. Suikaloi lohi. Lisää valitsemasi kerma ja limenkuoret pannulle kuumentumaan sipulien joukkoon. Valuta lävikössä pastasta vesi pois. Kaada pasta sipuli-kerman joukkoon kasariin. Lisää avokado- ja lohisuikaleet sekä minitomaatit ja tuoretta basilikaa. Ripottele lopuksi pinnalle kurpitsansiemeniä ja basilikanlehtiä.

VINKKI: Samalla ohjeella saat katkarapu- tai äyriäispastaa, kun käytät niitä lohen tilalle. Kasvisversion saat, kun laitat lohen tilalle fetajuustokuutioita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)