Pilko pastan kypsymisen aikana avokadot, valele ne limemehulla.

Sekoita "al dente" -pastan joukkoon muut aineet kuumentumaan.

Syö avokadopasta heti, kun se on valmista.

Samalla ohjeella on helppo valmistaa katkarapu-, äyriäis- tai fetapastaa.

Ainekset 3-4:lle annosta

2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2-3
isoa avokadoa
2
limen kuori ja mehu
400
g
kylmäsavulohta
2
dl
Cocos & Lime- tai kookos- tms. ruokakermaa
1
rs
minitomaatteja (250 g)
tuoretta basilikaa
(1
dl
siemensekoitusta tai GoGreen kurpitsansiemeniä)

Ohje

  1. Keitä pastaa kiehuvassa vedessä 7 minuuttia, se saa jäädä "al dente". Valmistele sillä aikaa kastike. Suikaloi sipulit ja paista niitä hetki kasarissa tai wokkipannulla öljyssä. 
  2. Kuori limet, ota kuoret talteen ja purista mehu erikseen. Halkaise avokadot ja koverra sisus suikaloiden se. Valele suikaleet limemehulla tummumisen estämiseksi. Suikaloi lohi. Lisää valitsemasi kerma ja limenkuoret pannulle kuumentumaan sipulien joukkoon.
  3. Valuta lävikössä pastasta vesi pois. Kaada pasta sipuli-kerman joukkoon kasariin. Lisää avokado- ja lohisuikaleet sekä minitomaatit ja tuoretta basilikaa. Ripottele lopuksi pinnalle kurpitsansiemeniä ja basilikanlehtiä.

VINKKI: Samalla ohjeella saat katkarapu- tai äyriäispastaa, kun käytät niitä lohen tilalle. Kasvisversion saat, kun laitat lohen tilalle fetajuustokuutioita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.