Piparipiilot

Myllyn Paras

Herkullinen ja helppo leivonnainen kahvipöytään, jälkiruuaksi tai kylään
viemisiksi. Ohjetta on helppo muunnella ja piparipiilojen leipominen luonnistuu
myös lapsilta.

10-20 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (1 kg)
1rsappelsiinin makuista tuorejuustoa
oman maun mukaan joulupipareita tai piparitaikinaa
oman maun mukaan aprikoosi-, luumu- tai omenamarmeladia (paistonkestävää)
Voiteluun:
kananmunaa

Valmistusohje

Leikkaa torttutaikinalevyt halutun kokoisiksi annospaloiksi. Voit puolittaa
levyn, jolloin piparipiiloista tulee kahvileiväksi sopivia leivonnaisia, tai
halutessasi pienempiä suupaloja voit jakaa levyn esim. neljään osaan.

Levitä torttutaikinapalojen toiseen reunaan kerros appelsiinin makuista
tuorejuustoa (myös vaniljan makuinen sopii tähän hyvin). Lisää tuorejuuston
päälle ohuesti haluamaasi marmeladia. Murusta marmeladin päälle vielä
joulupipareita/piparitaikinaa oman makusi mukaan.

Taita torttutaikinan toinen reuna täytteen päälle ja nipistä reunat kiinni.
Voit halutessasi muotoilla makupaloista esim. kuun tai kolmion muotoisia
tavallisen nelikulmion sijaan.

Voitele piparipiilot ja paista niitä uunissa kunnes pinta on saanut kauniin
kullanruskean värin.

Resepti:
Laura Pentikäinen, Jyväskylä. Reseptiehdokas www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)