Piparijäädyke sopii hyvin sekä jouluisen aterian jälkiruuaksi että kahvipöydän tarjottavaksi. Raikkaiden makujensa ansiosta jäädykettä voi tarjota hyvin myös isomman aterian päätteeksi. Se on helppo valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä - säästät siis aikaa pääruokien valmistamiseen. Kokeile ja ihastu!
Ainekset 10:lle, n. 1 dl annoksia annosta
Jäädyke:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
400
g
maustettua rahkaa (2 tlk) esim. sitruuna tai vanilja
Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä vaahtoon rahka, pilkotut luumut ja kirsikat. Lisää lopuksi piparimurskaa. Jaa seos pakastimen kestäviin annoskippoihin tai silikonimuotteihin.
Jäädytä pakastimessa ainakin yön yli. Ota jäädykkeet vähän ennen tarjoilua pois pakastimesta, kumoa jäädykkeet tarvittaessa, jos et tarjoile kipoista (kuten kuvassa) ja koristele pikkupiparein ja kirsikoin.