Piparijäädyke sopii hyvin sekä jouluisen aterian jälkiruuaksi että kahvipöydän tarjottavaksi. Raikkaiden makujensa ansiosta jäädykettä voi tarjota hyvin myös isomman aterian päätteeksi. Se on helppo valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä - säästät siis aikaa pääruokien valmistamiseen. Kokeile ja ihastu!

Ainekset 10:lle, n. 1 dl annoksia annosta

Jäädyke:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
400
g
maustettua rahkaa (2 tlk) esim. sitruuna tai vanilja
4
tuoretta luumua
1-2
dl
punaisia kirsikoita
Koristeeksi:
10-20
pikkupiparia
10
kirsikkaa

Ohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä vaahtoon rahka, pilkotut luumut ja kirsikat. Lisää lopuksi piparimurskaa. Jaa seos pakastimen kestäviin annoskippoihin tai silikonimuotteihin.

  2. Jäädytä pakastimessa ainakin yön yli. Ota jäädykkeet vähän ennen tarjoilua pois pakastimesta, kumoa jäädykkeet tarvittaessa, jos et tarjoile kipoista (kuten kuvassa) ja koristele pikkupiparein ja kirsikoin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.