Pikkupullat

Pikkupullat
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
½lmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.14dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 900 g)
100-200gvoita tai margariinia
(1-2dlrusinoita)

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva ja rusinat alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.

  2. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia.

  3. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa 8-12 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (36)

miksi pullat repeilee kypsyessään ? tepsukka kysyy
Todennäköisesti pullataikinassa on ollut liikaa jauhoja, taikinaa ei ole kohotettu tarpeeksi kauan leipomisen jälkeen tai uuni on ollut liian kuuma. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
en käytä maitoa, voiko taikinan tehdä veteen?
Voi tehdä veteen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihan okei
Montako pientä pullaa tästä määrästä tulee?
Puolen litran pullataikinasta tulee 25-30 pullaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Juuri tällä ohjeella olen leiponut lukuisat kerrat. Eilen viimeksi ja luomuvehnäjauhoihin. Hyviä tulivat...
Tällä ohjeella olen tehnyt useita kertoja pullia ja aina onnistuu. Juuri nytkin on taikina kohoamassa :)
Jauhoja ohjeessa liikaa, mutta onneksi huomasin vähentää tehdessä.

Pages