Pikkupullat

Pikkupullat
½lmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.14dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 900 g)
100-200gvoita tai margariinia
(1-2dlrusinoita)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva ja rusinat alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.

Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia.

Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa 8-12 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (27)

Jauhoja ohjeessa liikaa, mutta onneksi huomasin vähentää tehdessä.
Jauhot kannattaa lisätä taikinaan aina vähän kerrallaan vaivaten, jotta taikinasta tulee kiinteydeltään sopiva. Säilytetyt jauhot kuivuvat ja niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tein tänään tuplataikinan. Tuli 64 pikkupullaa ja kranssi.
Pullataikina ei tarvi munia muuta kun voiteluun. En ole käyttänyt vuosiin enää munia pullataikinassa. Pulla pysyy mehevänä eikä vanhene niin nopeasti. Muuten taikina on sama mitä itsekin teen ja hyvää tulee todella! Päälle hienoa sokeria, on siistimpää kuin raesokeri ;)
Voiko margariini olla juoksevaa?
Voi käyttää myös juoksevaa margariinia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ei missään tapauksessa margariinia, vaan voita. Just leivoin puolen litran taikinan. Laitoin 200 grammaa voita ja kaksi kananmunaa. Ai ai kun tuli hyviä pullia...
Kuinka monta pullaa tästä siis tulee keskimäärin?
Taikinasta tulee noin 30 pullaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Nam tosi hyvää.

Pages