Pikkupullat

Pikkupullat
½lmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.14dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 900 g)
100-200gvoita tai margariinia
(1-2dlrusinoita)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva ja rusinat alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa 8-12 min.

VINKKI: Voit leipoa pikkupullat myös valmiista Myllyn Paras Pullataikinasta, joka on pakastetaikina. Pikkupullat valmistuvat puolittamalla kohonneet levyt ja leipomalla joka levystä 2 pikkupullaa, uudelleen kohotus ja uuniin. 1 kg:n pakastetaikinasta syntyy noin 16 pientä pullaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (24)

Tein tänään tuplataikinan. Tuli 64 pikkupullaa ja kranssi.
Pullataikina ei tarvi munia muuta kun voiteluun. En ole käyttänyt vuosiin enää munia pullataikinassa. Pulla pysyy mehevänä eikä vanhene niin nopeasti. Muuten taikina on sama mitä itsekin teen ja hyvää tulee todella! Päälle hienoa sokeria, on siistimpää kuin raesokeri ;)
Voiko margariini olla juoksevaa?
Voi käyttää myös juoksevaa margariinia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuinka monta pullaa tästä siis tulee keskimäärin?
Taikinasta tulee noin 30 pullaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Nam tosi hyvää.
NAM! TOSI HYVÄÄ. JOS KOITAT JA MAISTAT, NIIN TEET NÄITÄ AINA. NASM!
Tosi hyviä!
Olihan tämä aika hyvä! Mutta voisi olla 2 rkl kardemummaa. Maukkaita pullia kyllä tarjoiltiin :D

Pages