Vegaaniset korvapuustit kauramaitoon kahdella eri täytteellä

Vegaanit korvapuustit kauramaitoon kahdella eri täytteellä
1 t 40 min, josta valmisteluaika 30 min

Korvapuustit on tässä tehty trendikkäästi kaurajuomaa tai kaurakahvijuomaa käyttäen ilman eläinperäisiä aineita, kuten lehmänmaitoa ja kananmunaa.

Samasta taikinasta leivot helpolla kahta erilaista pullaa: perinteisiä korvapuusteja vegaanisena ja saksalaistyyppisellä Apfelstrudel-täytteellä valmistettuja puusteja.

Kaurajuoman tilalla voi käyttää manteli- tai kookosjuomaa.

Pullataikinan ja pullien kohotusaikaan vaikuttaa kohotuspaikan lämpö, mitä lämpimämpi paikka, sitä nopeammin tapahtuu taikinan kohoaminen.

20 kpl
Korvapuustitaikina:
½lkaurajuomaa tai kaurakahvijuomaa
50ghiivaa
½rklsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa (1 tuubi)
n. 15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
100gmaidotonta margariinia
Kaneli-fariinisokeritäyte:
50gmaidotonta margariinia
1dlfariini- tai kookossokeria
1rklkanelia
Apfelstrudel-täyte:
1 dlrusinoita tai kuivattuja karpaloita
3rklrommia
2isoa omenaa (250 g)
2rklsitruunanmehua
50gmaidotonta margariinia
½dlmantelilastuja
2rklkorppujauhoja
½dlsokeria
1tl kanelia
Voiteluun ja pinnalle:
1dlkaurajuomaa tai kaurakahvijuomaa
1rklfariinisokeria
raesokeria

Valmistusohje

  1. Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppupuolella.

  2. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa 30–60 minuuttia.

  3. Laita tässä vaiheessa rusinat tai kuivatut karpalot imeytymään rommiin.

  4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 40 cm).

  5. Valmista kaneli-fariinisokeritäytteiset puustit (10 kpl) toiselle taikinalevylle. Levitä sille ensin huoneenlämpöistä margariinia ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle runsaasti fariinisokeria ja kanelia.

  6. Valmista Apfelstrudel-täytteiset puustit (10 kpl) toiselle taikinalevylle. Kuori ja halkaise omenat sekä poista siemenkodat ja kuutioi ne pieniksi paloiksi. Sulata margariini. Levitä taikinalevyn päälle ensin mantelilastut, korppujauhot, sokeri ja kaneli, sitten omenakuutiot. Voitele omenaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle rommirusinat.

  7. Kierrä molemmat täytetyt levyt tiukalle rullalle, jätä sauma alaspäin.

  8. Leikkaa rullat 3–5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. -> / \ / \. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Apfelstrudel-puustit voit myös leikata suoriksi paloiksi n. 4 cm välein. Puustit voi halutessaan laittaa kumolleen isoihin leivosvuokiin.

  9. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.

  10. Sekoita voitelua varten fariinisokeria kaurajuomaan. Voitele pullat tällä seoksella ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)