Korvapuustit on tässä tehty kaurajuomaa tai kaurakahvijuomaa käyttäen ilman eläinperäisiä aineita, kuten lehmänmaitoa ja kananmunaa. Samasta taikinasta leivot helpolla kahta erilaista pullaa: perinteisiä korvapuusteja vegaanisena ja saksalaistyyppisellä Apfelstrudel-täytteellä valmistettuja puusteja.

Kaurajuoman tilalla voi käyttää manteli- tai kookosjuomaa. Pullataikinan ja pullien kohotusaikaan vaikuttaa kohotuspaikan lämpö, mitä lämpimämpi paikka, sitä nopeammin tapahtuu taikinan kohoaminen.

Ainekset 20 annosta

Korvapuustitaikina:
½
l
kaurajuomaa tai kaurakahvijuomaa
50
g
hiivaa
½
rkl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa (1 tuubi)
100
g
maidotonta margariinia
Kaneli-fariinisokeritäyte:
50
g
maidotonta margariinia
1
dl
fariini- tai kookossokeria
1
rkl
kanelia
Apfelstrudel-täyte:
1
dl
rusinoita tai kuivattuja karpaloita
3
rkl
rommia
2
isoa omenaa (250 g)
2
rkl
sitruunanmehua
50
g
maidotonta margariinia
½
dl
mantelilastuja
2
rkl
korppujauhoja
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
Voiteluun ja pinnalle:
1
dl
kaurajuomaa tai kaurakahvijuomaa
1
rkl
fariinisokeria
raesokeria

Ohje

  1. Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppupuolella.

  2. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa 30–60 minuuttia.

  3. Laita tässä vaiheessa rusinat tai kuivatut karpalot imeytymään rommiin.

  4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 40 cm).

  5. Valmista kaneli-fariinisokeritäytteiset puustit (10 kpl) toiselle taikinalevylle. Levitä sille ensin huoneenlämpöistä margariinia ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle runsaasti fariinisokeria ja kanelia.

  6. Valmista Apfelstrudel-täytteiset puustit (10 kpl) toiselle taikinalevylle. Kuori ja halkaise omenat sekä poista siemenkodat ja kuutioi ne pieniksi paloiksi. Sulata margariini. Levitä taikinalevyn päälle ensin mantelilastut, korppujauhot, sokeri ja kaneli, sitten omenakuutiot. Voitele omenaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle rommirusinat.

  7. Kierrä molemmat täytetyt levyt tiukalle rullalle, jätä sauma alaspäin.

  8. Leikkaa rullat 3–5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. -> / \ / \. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Apfelstrudel-puustit voit myös leikata suoriksi paloiksi n. 4 cm välein. Puustit voi halutessaan laittaa kumolleen isoihin leivosvuokiin.

  9. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.

  10. Sekoita voitelua varten fariinisokeria kaurajuomaan. Voitele pullat tällä seoksella ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.