Pienet kaurasämpylät

Myllyn Paras
50-60 kpl
8dlvettä
50ghiivaa
7dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2rklsokeria
2tlsuolaa
½dlpullomargariinia tai öljyä
n.12dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Liuota murustettu hiiva kädenlämpöiseen veteen, vatkaa sekaan kauraleseet, sokeri ja suola. Lisää n. 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja ja alusta hyvin. Lisää rasva ja tarvittaessa jauhoja.

Vaivaa taikina hyvin, mutta jätä se pehmeäksi, jolloin sämpylöistäkin tulee pehmeitä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.

Kaada taikina leivinpöydälle, hiero ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Leivo tangoiksi ja jaa pieniksi sämpylöiksi. Nosta joko sellaisenaan tai palloiksi pyöritettyinä pellille leivinpaperin päälle.

Anna kohota n. 30 minuuttia ja paista 225-asteessa 8-10 minuuttia uunin keskiosassa. Anna jäähtyä kunnolla ja pakkaa sopivan kokoisiin pusseihin.

Pidä jonkin aikaa jääkaapissa ennen pakastamista. Ota juhlien aikaan sämpylöitä aina tarpeen mukaan pakkasesta, sillä ne ovat tuoreimmillaan heti sulettuaan.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Voiko sämpylöihin käyttää kauraleseiden sijasta kaurahiutaleita?
Voi käyttää kaurahiutaleita tai muita haluamiansa hiutaleita tai leseitä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Mainio resepti! Helpot valmistaa :)