Pienet kaurasämpylät

Myllyn Paras
50-60 kpl
8dlvettä
50ghiivaa
7dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2rklsokeria
2tlsuolaa
½dlpullomargariinia tai öljyä
n.12dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Liuota murustettu hiiva kädenlämpöiseen veteen, vatkaa
sekaan kauraleseet, sokeri ja suola. Lisää n. 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja ja alusta
hyvin. Lisää rasva ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikina hyvin, mutta jätä se
pehmeäksi, jolloin sämpylöistäkin tulee pehmeitä. Anna taikinan kohota
kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.

Kaada taikina leivinpöydälle, hiero ilmakuplat pois ja jaa
taikina neljään osaan. Leivo tangoiksi ja jaa pieniksi sämpylöiksi. Nosta joko
sellaisenaan tai palloiksi pyöritettyinä pellille leivinpaperin päälle. Anna
kohota n. 30 minuuttia ja paista 225-asteessa 8-10 minuuttia uunin keskiosassa.

Anna jäähtyä kunnolla ja pakkaa sopivan kokoisiin pusseihin.
Pidä jonkin aikaa jääkaapissa ennen pakastamista. Ota juhlien aikaan sämpylöitä
aina tarpeen mukaan pakkasesta, sillä ne ovat tuoreimmillaan heti sulettuaan.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Voiko sämpylöihin käyttää kauraleseiden sijasta kaurahiutaleita?
Voi käyttää kaurahiutaleita tai muita haluamiansa hiutaleita tai leseitä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Mainio resepti! Helpot valmistaa :)