Haettu sivustolta 14.12.2024
Ainekset 4 annosta
4
broilerinrintafileetä
2
tl
pullomargariinia
suolaa, mustapippuria
vähän timjamia
Villiriisi-viikunapilahvi:
vettä+kanaliemikuutio
2
rkl
rypsiöljyä tai pullomargariinia
2
sipulia
1-2
varsisellerin vartta
6
kuivattua pehmeää viikunaa
50
g
Parman- tai palvikinkkua ohuina viipaleina
½
tl
kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
¼
tl
paprikajauhetta
vähän suolaa
(tilkka kanalientä)
Ohje
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan käyttäen nesteenä kanalientä. Hienonna ja suikaloi sipulit, viipaloi sellerinvarret ohuiksi ja leikkaa viikunat suikaleiksi tai kuutioiksi. Suikaloi kinkku.
-
Paista broilerin rintapalat uunissa 225-asteessa n. 20 min tai pannulla keskilämmöllä n. 15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla, kun tihkuva neste on kirkasta, broileri on kypsä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
-
Kuullota sipulit ja sellerinvarret rasvassa pehmeiksi isolla pannulla. Lisää kinkku- ja viikunasuikaleet, kypsä riisi ja mausteet. Sekoita hyvin. Jos pilahvi tuntuu kuivalta, lisää joukkoon vähän kanalientä. Anna hautua hyvin miedolla lämmöllä hetken aikaa. Tarkista maku.
Resepti:
Kati Nappa
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua