Chicken Adobo ja seesamikurkut

Chicken Adobo ja seesamikurkut
1 t 55 min, josta valmisteluaika 15 min

Filippiinit tunnetaan maailmalla diktaattorin rouva Imelda Marcoksen kohtuuttoman kookkaasta kenkäkokoelmasta ja Adobo-kanasta. Ikoninen ruokalaji on viime vuosien filippino-trendin harjalla noussut suosituksi myös länsimaissa. Niin pöhköltä kuin se tuntuukin, ilman Knorrin tai Maggin -maustekastiketta ruokalaji ei vain maistu oikealta. Tarjoa broilerin kanssa seesamilla maustettua kurkkua ja keitettyä basmatiriisiä.

Chicken Adobo:
6luullista ja nahatonta broilerin reisipalaa
1tlmustapippureita
2rklöljyä
1sipuli viipaloituna
8valkosipulinkynttä hienonnettuna
1dlriisietikkaa
½dlsoijakastiketta
3rklKnorr- tai Maggi-kastiketta
3laakerinlehteä
6dlkypsää Myllyn Paras Basmatiriisiä
Seesamikurkut:
1kgkurkkua
2tlsuolaa
3rklriisietikkaa
1rklseesamiöljyä
1rklsoijakastiketta
1tlsokeria
1rkukorianteria pilkottuna
2kevätsipulinvartta viipaloituna

Valmistusohje

Chicken Adobo:

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Mausta kanat ja paista nahkapuolelta 8 minuuttia, käännä ja paista 4 minuuttia. Siirrä uuniastiaan ja kaada paistoliemet/rasvat päälle.

  2. Laita pannu takaisin liedelle ja paista sipuliviipaleita ja valkosipuleita kuultaviksi, 3 minuuttia.

  3. Kaada mukaan etikka ja sekoita hyvin. Lisää vielä soijakastike, Maggi-kastike ja laakerinlehdet. Mausta mustapippurilla ja lisää mukaan vielä 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada reisipalojen päälle uuniastiaan.

  4. Paista uunissa, kunnes kana on läpeensä pehmeää, 1-1,5 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.

  5. Tarjoa heti keitetyn riisin ja seesamikurkkujen kanssa.

Seesamikurkut:

  1. Nuiji kurkkuja vaikkapa kaulimella niin että niiden rakenne rikkoutuu. Leikkaa parin sentin paloiksi ja laita palat kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja anna hikoilla puoli tuntia. Kaada kurkuista valunut vesi pois.

  2. Sekoita riisietikka, seesamiöljy, soija ja sokeri kastikkeeksi. Kaada kastike kurkkupalojen päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle korianteria ja kevätsipulia. Tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)